Επικαιρότητα

Έκλαψε ο “εκδιωγμένος” από τον Λυκαβηττό παπά Δημήτρης Λουπασάκης στη γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Κρήτη (vid)

Ο επί χρόνια ιερέας των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό που “εκδιώχθηκε” ιερουργεί στα Χανιά και ανήμερα της γιορτής έκλαψε στον Εσπερινό

Με ανάμεικτα αισθήματα, χαράς, κατάνυξης αλλά και συγκίνησης, τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη στην Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά της Κρήτης χοροστατούντος του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη.

Είναι η πρώτη φορά που εορτάζεται ο Άγιος Ισίδωρος Πηλουσιώτης μακριά από την Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού όπου διακονούσε ο παπα Δημήτρης και η συνοδεία αυτού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο παπα Δημήτρης λύγισε και δάκρυσε αλλά αμέσως συνέχισε την ακολουθία. Να αναφερθεί ότι στο πλευρό του βρίσκονταν τα πνευματικά του τέκνα, Ιερείς και Λαικοί που εδώ και πολλά χρόνια τον αγαπούν και τον στηρίζουν.

Ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνό μετά το πέρας χειροτονίας στην Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά τον περασμένο Νοέμβριο όπου βρήκε νέα στέγη μετά τον διωγμό του από τους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού είχε πει: 

“Ευχαριστώ θερμά τον Άγιο Πρωτοσύγκελος, για την αγάπη του την αγκαλιά του τη στήριξη, ευχαριστώ όλον τον κόσμο ο οποίος έρχεται και εκκλησιάζεται σε αυτήν την όμορφη και ταπεινή Εκκλησία.

Ευχαριστώ τον Θεό και τον Άγιο Ματθαίο που με φιλοξένησε όλο αυτό το διάστημα εδώ, Σεβασμιότατε, αυτή τη στιγμή η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, αλλά έχω μάθει να είμαι ειλικρινής απέναντι στον Θεό και στο πρόσωπό σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα τεράστιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ, μία πολύ μεγάλη πνευματική αγκαλιά, σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου”.

 

Εκκλησία on line 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button