ΕνημέρωσηΟικονομία

Αριστοτέλης Χαντάβας: Οι ΑΠΕ είναι η αυτονόητη επιλογή για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της Solar Power Europe, μίλησε στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης του HAEE και συγκεκριμένα στη θεματική «Energy Transition–A key to fostering investments». Την ενότητα άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος του HAEE, Κώστας Ανδριοσόπουλος.

«Τελευταίως, το πλέον επίκαιρο ζήτημα στην Ευρώπη είναι η ραγδαία αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ελλάδα, η μέση τιμή τον φετινό Σεπτέμβρη είναι 64% υψηλότερη από την αντίστοιχη του περσινού, ενώ σε συγκεκριμένες ώρες ξεπέρασε ακόμη και τα 215€/MWh», ξεκίνησε ο κ. Χαντάβας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλοί προμηθευτές οδηγήθηκαν σε πλήρη διακοπή της δραστηριότητας τους, ενώ είναι κοινά παραδεκτό ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται οι καταναλωτές.

Ο εκπρόσωπος της EGP συνέχισε, αναφερόμενος στο τελευταίο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 21ης Σεπτεμβρίου 2021, όπου αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έθεσαν το ζήτημα της αύξησης των τιμών ενέργειας και ζήτησαν να γίνει σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger