ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πώς να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο και να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – Galaksias Portal News

1. Διαγραφή μεγάλων συνημμένων

Για να ξεκλειδώσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, θα πρέπει να διαγράψετε κάποια πράγματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολύτιμες φωτογραφίες και η μουσική σας πρέπει να σβηστούν από το iPhone σας.

Αντ’ αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα μεγάλα συνημμένα αρχεία που σας έχουν στείλει άνθρωποι μέσω iMessage. Όπως, για παράδειγμα, μακροσκελή βίντεο με το κατοικίδιο ενός φίλου που ήταν μεν διασκεδαστικά τη στιγμή που τα πρωτοείδατε, αλλά δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Χώρος αποθήκευσης στο iPhone (Settings > General > iPhone Storage) και επιλέξτε Έλεγχος μεγάλων συνημμένων (Review Large Attachments). Θα εκπλαγείτε με τον όγκο της… σαβούρας που έχει μαζευτεί.

Γενικά, η χρήση του αποθηκευτικού χώρου δεν επηρεάζει την απόδοση ενός iPhone. Αν όμως ο αποθηκευτικός χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος, η συσκευή σας δεν μπορεί να κάνει σωστή προσωρινή αποθήκευση, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ταχύτητά της.

2. Ανανέωση εφαρμογών

Για να βοηθήσετε στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας, θα πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή Ανανέωση στο παρασκήνιο (Background App Refresh) στις Ρυθμίσεις και να την απενεργοποιήσετε για τις περισσότερες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την Apple, «όταν είναι ενεργοποιημένη η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο, οι εφαρμογές μπορούν να ελέγχουν για νέα δεδομένα και ενημερώσεις ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, γεγονός που μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία σας και να καταναλώσει τα δεδομένα σας. Η απενεργοποίηση της ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της απόδοσης του iPhone σας. Μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει δεδομένα, αν είστε σε περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων».

Αν και μπορεί να είναι χρήσιμο να τρέχει η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για εφαρμογές όπως τα μηνύματα, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για αρκετές άλλες και να εξοικονομήσετε μεγάλη ενέργεια μπαταρίας.

3. Μείωση κίνησης

Για να βοηθήσετε στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και να αυξήσετε την ταχύτητα του iPhone, μπορείτε να «μειώσετε την κίνηση» ορισμένων εφέ.

Για να το κάνετε αυτό, βρείτε την επιλογή Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Κίνηση (Settings > Accessibility > Motion) και ενεργοποιήστε την επιλογή Μείωση κίνησης (Reduce Motion).

Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τις επιλογές Αυτοαναπαραγωγή εφέ (Auto-Play Message Effects) και Αυτοαναπαραγωγή κινούμενων εικόνων (Auto-Play Animated Images).

Αυτό μειώνει την οπτική κίνηση στην οθόνη του iPhone και θα περιορίσει εφέ όπως:

  • Εφέ παράλλαξης στην ταπετσαρία, σε εφαρμογές και ειδοποιήσεις
  • Μεταβάσεις οθόνης
  • Κινήσεις Siri
  • Πληκτρολόγηση αυτοσυμπλήρωσης
  • Κινούμενα εφέ πλήρους οθόνης και φούσκας στην εφαρμογή Μηνύματα
  • Κινούμενες εικόνες στον ιστό και σε εφαρμογές

Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει να αναπαράγετε χειροκίνητα τα εφέ του iMessage πατώντας Αναπαραγωγή κάτω από τη φούσκα του μηνύματος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button