Κόσμος

Η ακίνητη περιουσία και οι ιδιοκτήτες παραμένουν απροστάτευτοι – Galaksias.com

«Η πολιτική της Ν.Δ. υπολείπεται των αναγκών. Η ακίνητη περιουσία και οι ιδιοκτήτες παραμένουν απροστάτευτοι», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς απαντώντας στις εξαγγελίες Χατζηδάκη στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο κ. Χατζηδάκης τάζει και ξανατάζει (τα ίδια) μέτρα, σαν να μην έχει μπει η Ν.Δ. στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησής της. Σαν να μην εξελίσσεται η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας, με απροστάτευτη την α’ κατοικία και 250.000 πλειστηριασμούς να έρχονται ως το 2026.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ασφαλισμένα ακίνητα είναι νομοθετημένο μέτρο, ευνοεί, κυρίως, τις μεγάλες περιουσίες και ομολογεί την κυβερνητική αδυναμία να προστατευτεί η περιουσία από φυσικά φαινόμενα. Το Πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” έχει καθυστερήσει δραματικά (αναμενόταν αρχές του 2023) και ο προϋπολογισμός του κρίνεται ανεπαρκής. Η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές δεν εξισορροπεί την εκτόξευση του κόστους κατασκευής, άρα και απόκτησης ακινήτου από μια κοινωνία που τρώει από τα έτοιμα. Το μέτρο της Golden Visa χρειάζεται επανεξέταση».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button