Κόσμος

Έτοιμη να παραδώσει στην Ουκρανία τα πτώματα αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους – Galaksias.com

Οι αρχές της Ρωσίας είναι πλέον έτοιμες να παραδώσουν σε αυτές της Ουκρανίας τα λείψανα δεκάδων αιχμαλώτων πολέμου που έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρίφθηκε τον Ιανουάριο το γιγάντιο μεταγωγικό αεροσκάφος που τους μετέφερε, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την Τατιάνα Μασκάλκοβα, αξιωματούχο αρμόδια για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο πως κατέρριψε την 24η Ιανουαρίου αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας με 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαχθούν με ρώσους στρατιωτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν επέζησε κανείς.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις για την κατηγορία αυτή.

Το Κίεβο ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει πως κατέρριψε το μεταγωγικό. Αμφισβητεί τη ρωσική εκδοχή για το ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος και το τι συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Μασκάλκοβα σημείωσε πως βρίσκεται εδώ και κάποιο καιρό σε επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους για το ζήτημα της παράδοσης των πτωμάτων των αιχμαλώτων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button