Τρόπος Ζωής

Δεν έχω επιτρέψει να φερθούν άσχημα σε ηθοποιό θιάσου όπου συμμετέχω

Έχει ζήσει συμπεριφορές αγενείς αλλά έχει βάλει όρια ο Σταύρος Ζαλμάς. Και κυρίως, έχει βάλει όρια για να προστατεύσει συναδέλφους του χωρίς το «ειδικό βάρος» του ίδιου.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το τέλος της σειράς «Έρωτας Φυγάς», την… παγκόσμια πρώτη να τη μετακόμισή της σε άλλο κανάλι αλλά και την επιτυχία της σειράς «Άγγιγμα Ψυχής». Ο Σταύρος Ζαλμάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν στον «Έρωτα φυγά» μετά την απόφαση του ΕΟΜΜΕΧ να μην τον χρηματοδοτήσει.

«Δεν έχουμε ξαναπεράσει κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε με τον «Έρωτα φυγά», είναι παγκόσμια πρεμιέρα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά στην ελληνική τηλεόραση ένα πετυχημένο σήριαλ να πρέπει να διακοπεί και να αλλάξει και κανάλι.

Ήταν πληγωτικό γιατί δοθήκαμε ολόψυχα σε αυτή τη δουλειά και την υποστηρίξαμε σαν να ήταν προσωπική πρόκληση για τον καθένα», είπε αρχικά ο Σταύρος Ζαλμάς.

Στην συνέχεια αποκάλυψε αναφορικά με τις συνεργασίες του: «Όσες φορές χρειάστηκε να αποχωρήσω από θεατρική παράσταση, το έκανα πριν ξεκινήσει.

Έχω αντιμετωπίσει άσχημες, απότομες και αγενείς συμπεριφορές άλλα δεν έχω επιτρέψει σε κανέναν να μου φερθεί έτσι. Δεν έχω επιτρέψει να φερθούν άσχημα σε κανέναν ηθοποιό σε θίασο που συμμετέχω γιατί ένας νέος ηθοποιός θα φοβηθεί να αντιδράσει, εμείς θα τον προστατέψουμε».

Ο ρόλος που «σημάδεψε» την καριέρα του ήταν εκείνος στο «Άγγιγμα ψυχής». Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι «αυτό που με δυσκόλεψε πολύ στο ρόλο μου στο “Άγγιγμα ψυχής” ήταν οι καιρικές συνθήκες, ήταν απερίγραπτες. Έπρεπε να γυρίσω 3 και 4 φορές μία σκηνή σε μία χαράδρα στο Ζαγόρι, χειμώνα με την πυροσβεστική να μου ρίχνει νερό από λιωμένο χιόνι ως βροχή. Οι ρόλοι σαν αυτόν στο είναι πολύ επικίνδυνοι. Ή θα κάνεις επιτυχία η θα γελάσει και το «παρδαλό κατσίκι», δεν “μεταφέρεται” το ράσο εύκολα».

Ο Σταύρος Ζαλμάς παραδέχτηκε ότι «στο “Άγγιγμα ψυχής” δεν διεκδίκησα τα χρήματα που έπρεπε γιατί δεν είχα τότε το εκτόπισμα που έχω τώρα».

 

Και κατέληξε: «Δεν προστατεύεται το επάγγελμα του ηθοποιού, είναι “μπάτε σκύλοι και αλέστε’, όποιος θέλει να ξεπλύνει λεφτά μπαίνει στο θέατρο.

Έχει σαπίσει το τοπίο στο θέατρο, δεν υπάρχει ακαδημία θεάτρου. το κράτος μας αντιμετωπίζει σαν ιερόδουλες».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button