Ελλάδα

Ασφυξία στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 70.000 ομαδικές προσφυγές συνταξιούχων

Το… αδιαχώρητο έχει προκληθεί στο Δ΄Τμήμα του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, καθώς εκκρεμούν προς εκδίκαση περίπου 70.000 ομαδικές προσφυγές συνταξιούχων του Δημοσίου και συνταξιούχων καθηγητών των ΑΕΙ και ΤΕΙ, διευθυντών και γιατρών του ΕΣΥ, κ.λπ. που διεκδικούν αναδρομικά διαφορές στις συντάξεις τους λόγω των διαδοχικών περικοπών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έως το περασμένο έτος.

Στον παραπάνω μάλιστα αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς αγωγές των ενστόλων όλων των Σωμάτων (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, Αστυνομικών, κ.λπ.), που κυμαίνονται στα ίδια αριθμητικά επίπεδα.

Οι προσφυγές των συνταξιούχων πρόκειται να συζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στο IV Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και θα έχουν το χαρακτήρα πιλοτικής δίκης, σύμφωνα με το νόμο 4700/2020. Οι συνταξιούχοι τέως πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, κ.λπ., ζητούν δικαστική προστασία για τις περικοπές των συντάξεων τους που έγιναν πριν και μετά την εφαρμογή του «νόμου Κατρούγκαλου» (νόμος 4387/2016), δηλαδή αφορά περικοπές που έγιναν και με τον μεταγενέστερο ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση» (νόμος 4093/2012).

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close