ΕνημέρωσηΠολιτική

Αυλαία για τις έρευνες υδρογονανθράκων: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει τον οδικό χάρτη για Κρήτη και Ιόνιο

Το λάκτισμα της επανεκκίνησης που είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ μερικών εβδομάδων από βήματος της Βουλής, θα διαδεχτεί το σήμα της επιτάχυνσης του ερευνητικού προγράμματος για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης καθώς επίσης στο Ιόνιο, το οποίο και αναμένεται να εκπέμψει τις επόμενες ώρες από την εκδήλωση στην Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων.

Τα δυνητικά κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κρήτη και Ιόνιο σε συνδυασμό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και τις διασυνδέσεις, θα αποτελέσουν τον κορμό του εθνικού ενεργειακού μίγματος, όπως έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση του στην Ολομέλεια τον περασμένο Μάρτιο.

Στο διάστημα που μεσολάβησε αναλήφθηκαν ενέργειες που συντείνουν προς την κατεύθυνση της επίσπευσης, η οποία υπαγορεύεται από τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger