Κόσμος

Αυστραλία: Δέσμευση Μόρισον για επένδυση 73 εκατ. δολαρίων στην κβαντική τεχνολογία

Αποφασισμένη να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (73 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την ανάπτυξη κβαντικής τεχνολογίας δηλώνει η Αυστραλία, δια στόματος του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον, καθώς η Καμπέρα επιλέγει εννέα τεχνολογικούς τομείς, για τους οποίους εκτιμά ότι είναι αποφασιστικής σημασίας για τα εθνικά της συμφέροντα.

Η κβαντική τεχνολογία, που στηρίζεται στις κεντρικές αρχές της φυσικής, βρίσκεται ακόμη στην «παιδική» ηλικία της, αλλά προσελκύει επενδυτές που οραματίζονται να φέρουν την επανάσταση σε βιομηχανικούς τομείς, από τις υπηρεσίες υγείας και τα οικονομικά μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και την πρόβλεψη του καιρού.

Κατά τους πρόσφατους μήνες, η Αυστραλία υποσχέθηκε τη διάθεση δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της και τη μείωση της εξάρτησής της από την Κίνα, δίνοντας ώθηση στη βιομηχανική παραγωγή τομέων, όπως η εκμετάλλευση φυσικών πόρων και τα πολύτιμα ορυκτά, αλλά και η ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλής εκπομπής ρύπων.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger