Επικαιρότητα

Οργή για την κατάθεση του CEO της Hellenic Train – Στην εισαγγελία για ψευδορκία – Galaksias.com

Στη δικαιοσύνη με το ερώτημα της ψευδορκίας στέλνει με ομόφωνη απόφασή της η εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτo

Στη δικαιοσύνη με το ερώτημα της ψευδορκίας στέλνει με ομόφωνη απόφασή της η εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτo.

Ο Καποτόρτo επέρριψε όλες τις ευθύνες του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στον ΟΣΕ και τον σταθμάρχη λέγοντας ότι όσον αφορά στην εταιρεία τα τρένα λειτουργούσαν με ασφάλεια.

«Τα τρένα κυκλοφορούν με ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά τους εκτροχιασμούς και τις αποκλίσεις των τρένων αυτές που έχουν σημειωθεί τουλάχιστον οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ».

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για την κατάθεση του μάρτυρα ο οποίος απάντησε στους βουλευτές: oυδεν σχόλιον.

«Ήταν απολύτως εξοργιστική προσβλητική και υποτιμητική πρώτα για τα θύματα της τραγωδία αλλά και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να ζητήσει ένα συγνώμη», δήλωσε ο Λάζαρος Τσαβλαρίδης, βουλευτής ΝΔ.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: « Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα να διαβιβαστεί στην εισαγγελία εφετών που διενεργεί τη σχετική ανάκριση για το ενδεχομενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής ΚΚΕ σημείωσε: «Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ούτε με την ασάφεια ούτε με την αοριστία».

Με τον διευθύνων σύμβουλο της Hellenic Train να απαντά: «Ουδέν σχόλιον».

Στην επιτροπή κατάθεσε και ο καθηγητής Βασίλης Προφυλλίδης μέλος της επιτροπής Γεραπετρίτη, ο οποίος τόνισε πως αν λειτουργούσε το σύστημα ασφαλείας ETCS το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

«Εάν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, εάν υπάρχει τηλεδιοίκηση, εάν υπήρχε gsmr και etcs τότε θα ήταν εξαιρετικά αδύνατο να είχαμε 57 νεκρούς», υπογράμμισε η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ενώ, ο Βασίλης Προφυλλίδης, εμπειρογνώμων εξήγησε: «Μόνο το ETCS χρειαζόταν. Τη μέρα της τραγωδία ο σιδηρόδρομος ο δικός μας είχε χαρακτηριστικά σιδηροδρόμων της δεκαετίας του ’60, μην πω του ’50».

Οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν την Τετάρτη με την κατάθεση του εμπειρογνώμονα Ιωάννη Χαλκιά και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button