Υγεία & Διατροφή

Αγριογούρουνο έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει λύκους – Galaksias Portal News

Στο παραθαλάσσιο χωριό Αχίλλειο της Μαγνησίας, ένα αγριογούρουνο βρέθηκε στη θάλασσα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει και να απομακρυνθεί από τους λύκους που το κυνηγούσαν. Το ζώο άρχισε να κολυμπάει και όπως δείχνει το σχετικό βίντεο, βρέθηκε πολύ κοντά σε βάρκα ψαράδων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες με το αγριογούρουνο επαναφέρουν στο προσκήνιο τον κίνδυνο που έχουν επισημάνει κάτοικοι της περιοχής, με την παρουσία λύκων σε κατοικημένες περιοχές. Αγέλες κατεβαίνουν από βουνά σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή. Κάτοικοι στις περιοχές του Αχιλλείου, των Αγίων Θεοδώρων και στο Παγήδι του Πτελέου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως αναφέρει το voliotaki.gr, το αγριογούρουνο κολύμπησε μέχρι την απέναντι ακτή, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Βγήκε στη στεριά και χάθηκε στη φύση της περιοχής, έχοντας αποφύγει τους λύκους.

Το φαινόμενο της εμφάνισης λύκων σε κατοικημένες περιοχές τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα μόνιμο πονοκέφαλο. Αυτό συμβαίνει, καθώς με την εμφάνιση όλο και πιο πολλών θηραμάτων, ο λύκος που είναι και προστατευόμενο είδος, βρίσκει ευνοϊκές συνθήκες για να αναπαραχθεί, επεκτείνοντας την παρουσία του σε περισσότερες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας Γιάννης Τίρχας, ο λύκος ως αρπακτικό ζώο είναι είδος που εξαρτάται από τη λεία του, τα θηράματά του, τα οποία στην Ελλάδα είναι μεταξύ άλλων οι αγριόχοιροι, τα ζαρκάδια, τα κτηνοτροφικά ζώα κτλ.

«Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός κυρίως των άγριων ζώων, όπως οι αγριόχοιροι, τόσο θα αυξάνεται και ο πληθυσμός του λύκου», τόνισε, αναφέροντας πως μπορεί να είναι προστατευόμενο είδος, ωστόσο, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο, όταν κάποια είδη δημιουργούν προβλήματα, τότε οι αρχές πρέπει να προχωρούν σε διαχείριση των πληθυσμών, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button