Auto Moto

Για να οδηγήσεις θωρακισμένο πρέπει να εκπαιδευτείς

Η αγορά των θωρακισμένων αυτοκινήτων κάθε επιπέδου ασφαλείας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις εταιρείες που ασχολούνται με αυτά. Αφενός γιατί η ζήτησή τους δεν παρουσιάζει κάμψη μιας και όλο και πιο πολλοί άνθρωποι θεωρούν για τους δικούς τους λόγους ότι κινδυνεύουν και αφετέρου γιατί το κόστος τους και άρα και τα περιθώρια κέρδους είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να αποκτήσεις ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο. Είναι και να μπορεί αυτό να οδηγηθεί σωστά -συνήθως αυτό γίνεται από επαγγελματίες οδηγούς- προκειμένου οι επιβάτες του να έχουν τη δυνατότητα διαφυγής από δύσκολες καταστάσεις.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις διαφυγής η προστασία από πυροβόλα ή και βόμβες που παρέχει ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο γίνεται μειονέκτημα. Και αυτό γιατί το βάρος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά πολύ και φυσικά επηρεάζει τόσο τις επιδόσεις όσο και τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Πολλές εταιρείες, όπως π.χ. η BMW, παρέχουν για το λόγο αυτό εξειδικευμένα σεμινάρια οδήγησης σε ειδικές εγκαταστάσεις σε ένα παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Σε αυτά τα σεμινάρια όσοι μετέχουν εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές της οδήγησης, στη διαχείριση του άγχους και στην εκτέλεση ελιγμών υπό πίεση, μέχρι την προσομοίωση επιθέσεων με βόμβες και πύρινων εκρήξεων σε δασικούς δρόμους.

BMW-ARMOURED-CARS-(2).jpg

Μέρος της εκπαίδευσης είναι και η εκμάθηση της περίφημης στροφής «J» που είναι απαραίτητη για μια γρήγορη διαφυγή, η προνοητική και προληπτική οδήγηση, καθώς και η οδήγηση πέρα από την άσφαλτο με μια θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6.

Στην πράξη το πρόγραμμα της BMW πέρα από τις οδηγικές δεξιότητες, θέλει να εμφυσήσει στους οδηγούς μια λογική ετοιμότητας και προσαρμοστικότητας προκειμένου να μπορεί κανείς να εκμεταλλευθεί πλήρως την ασφάλεια που παρέχει ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button