ΕνημέρωσηΠολιτική

Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για την ικανοποίηση των αιτημάτων σας – Να μην δαιμονοποιείται η ολλανδική μελέτη – Galaksias Portal News

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά κανόνα κόσμιες και έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

«Συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό να τα ικανοποιήσουμε. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και έχουν προχωρήσει οι τεχνικές συζητήσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ του για το αγροτικό πετρέλαιο το 2025. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή να είναι πιο δίκαιη και αποτελεσματική,  Για το αγροτικό ρεύμα ο σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε προβλεψιμότητα σε βάθος χρόνου για να ξέρουν οι αγρότες τι θα πληρώνουν», είπε ακόμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι συζήτησαν με βάση την Ολλανδική μελέτη η οποία τους παρουσιάστηκε συνοπτικά προκειμένου να καταλήξουν σε έναν οδικό χάρτη.

«Η μελέτη αυτή είναι μια επιστημονική δουλειά και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται», είπε χαρακτηριστικά. Κάνοντας μια αποτίμηση της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε ότι στα πιο πολλά υπάρχει ταύτιση.

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση της ΚΑΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη  χώρα που κατέθεσε προτάσεις και ενδεχομένως να καταλήξουμε σε απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου σύντομα και ενόψει των ευρωεκλογών θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης και θέλω να τονίσω ότι το ΕΛΚ πάντα έβαζε φρένο στους πράσινους και τους σοσιαλιστές αυτά για την αποκατάσταση της τάξης για το πως τοποθετείται κάθε πολιτική ομάδα σε ευρωπαϊκο επίπεδο».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι οι αγρότες θέλουν λύσεις και πως δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί το οικιακό ρεύμα έχει τιμή 8,3 λεπτά και πρέπει να επαναφέρουμε το πλαφόν στα 7 λεπτά.

«Δώσαμε έναν οργανωμένο αγώνα και συντεταγμένα κάναμε τις κινητοποιήσεις μας και σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματά μας. Εξι μήνες μετά έγιναν λίγα πράγματα σε σχέση με χρονοδιαγράμματα και καταστροφές και τις αποζημιώσεις αλλά και πρόγραμμα για τα 350.000 στρέμματα που δεν θα καλλιεργηθούν. Πρέπει να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος για να σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες και ήρθαμε να σας μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα στην Θεσσαλία διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά μας».

Κουρέτας: Η συζήτηση πήγε καλά αύριο έχουμε συνέχεια

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα στην συνάντηση με τον Κυριακή Μητσοτάκης «Έγινε μία πρώτη ενημέρωση και η συζήτηση πήγε καλά αύριο έχουμε συνέχεια».

Τόνισε ακόμα ότι «ξεκινάει από αύριο μια ουσιαστική διαβούλευση για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο θέλουμε όλοι να γίνει κάτι κοινά αποδεκτό για το καλύτερο μέλλον της Θεσσαλίας. Κατέθεσα στον πρωθυπουργό μία μελέτη η οποία περιλαμβάνει πέντε μηνών δουλειάς που είναι το σχέδιο πως πρέπει να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τα ρέματα το καλοκαίρι ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα το φθινόπωρο».
Ερωτηθείς πότε πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα είπε: «Άμεσα χθες πρέπει να ξεκινήσουν. Ήδη κάναμε αρκετά για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τα αναχώματα».

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή συνάντηση πρέπει να είναι η πρώτη ευκαιρία παρουσίασης των συμπερασμάτων της μελέτης (σ.σ. των Ολλανδών) την οποία πρέπει να την δούμε μέσα από το πρίσμα του επιστημονικού χαρακτήρα.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέσφατο αλλά δίνει κατευθύνσεις και πως θα μπορέσει να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνουμε μια δραστική παρέμβαση στα προβλήματα της Θεσσαλίας.
 

To άρθρο Μητσοτάκης σε αγρότες: Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για την ικανοποίηση των αιτημάτων σας – Να μην δαιμονοποιείται η ολλανδική μελέτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button