ΕνημέρωσηΠολιτική

Μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο για ζωοκλοπή και τραυμάτισαν θανάσιμα σκυλί – Galaksias Portal News

Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 24 και 28 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως καταγγέλθηκε την Κυριακή (21 Ιανουαρίου) από δύο άνδρες, κατά τις βραδινές ώρες της 17ης προς της 18ης Ιανουαρίου 2024 δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας τους σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα σκύλο εντός του ποιμνιοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών που προέβησαν στις παραπάνω πράξεις. Μάλιστα, σήμερα (Δευτέρα 22 Ιανουαρίου) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος ενός εκ των δύο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου, που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button