Auto Moto

Έρχεται το Tesla Roadster: Με 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο;

H Tesla φημίζεται για την πρωτοπορία της στην ηλεκτροκίνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φημίζεται για την αξιοπιστία και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της.

Έτσι η αρχική παρουσίαση του Tesla Roadster είχε γίνει το 2017, πριν από σχεδόν 7 χρόνια και μέχρι στιγμής ούτε το έχουμε δει ούτε η εταιρεία έχει ενημερώσει επίσημα για την όποια πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Το μόνο που υπάρχει είναι μια πρόσφατη δήλωση του ισχυρού άντρα της Tesla, του Elon Musk ο οποίος το περιέγραψε ως ένα πρωτοποριακό δημιούργημα.

Το οποίο θα μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερο από 1,0 δευτερόλεπτο, τιμή που αν επιβεβαιωθεί θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων και όχι μόνο.

Φυσικά και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές και τα δεδομένα του συστήματος πρόωσής του αλλά με δεδομένα τα σχεδόν 7 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη θεωρητική του αποκάλυψη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως έχουν γίνει αλλαγές και αναπροσαρμογές.

Και φυσικά μπορούν να γίνουν και άλλες μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα.

Πάντως η Tesla δέχεται κρατήσεις για το Roadster της για όσους θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν, με την τιμή του να κυμαίνεται θεωρητικά από τις 200 έως και τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button