ΑθλητικάΕνημέρωση

«Στον Ολυμπιακό δεν διαλέγουμε ποτέ αντίπαλο, δεν καθόμαστε να χάσουμε επίτηδες παιχνίδια» – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στη ξέφρενη πορεία του στην Euroleague, πανηγυρίζοντας την έκτη σερί νίκη του στη διοργάνωση, αυτή του φορά επί του Παναθηναϊκού. Όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νέα επιτυχία κόντρα στους πράσινους.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα και εξήγησε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει περίπτωση να μπει σε διαδικασία να επιλέξει αντίπαλο, αν έχει αυτή την ευκαιρία προς το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

“Ήταν σημαντική η νίκη μας, ειδικά μετά από την προσπάθεια που έχουμε κάνει για να μπούμε στα playoffs. Πήραμε νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο κόσμος δημιούργησε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, ειδικά στον Γουίλιαμς-Γκος και στον Γουόκαπ που έπαιξαν με μία προπόνηση, συγχαρητήρια και στον Λαρεντζάκη που ήθελε να παίξει αν και δεν ήταν έτοιμος εξαιτίας του τραυματισμού του, συγχαρητήρια και στους φυσιοθεραπευτές και στους γιατρούς μας που προετοίμασαν τους αθλητές μας μέχρι αργά τα βράδια.

Είχαμε συμπαγή άμυνα, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τον Παναθηναϊκό στους 65 πόντους. Είχαμε 11 κλεψίματα που έδειξαν την ικανότητά μας στην άμυνα, έκαναν 18 λάθη και μπορούμε να πούμε ότι το μοναδικό μας πρόβλημα ήταν το ριμπάουντ. Ακόμη και με αυτά τα νούμερα νικήσαμε κι αυτό είναι το σημαντικό. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό, ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να παλεύουμε και να μαχόμαστε.

Έχουμε το μαχητικό πνεύμα, αρνούμαστε να χάσουμε. Με τη Βίρτους χάναμε με διψήφια διαφορά στο ημίχρονο, η άμυνά μας ήταν συμπαγής και νικήσαμε στο δεύτερο μέρος. Πιστεύω ότι οι παίκτες μας θέλουν να βοηθούν την ομάδα χωρίς εγωισμούς. Αυτό συμβαίνει με όλους, αυτή είναι η μόνη προσέγγιση που πρέπει να έχουμε.

Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν πήραμε διαφορά δέκα πόντων, έπρεπε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Εκεί ο Ναν έβαλε τρίποντο και φάουλ, κάναμε και δύο λάθη στην άμυνά μας σε iso καταστάσεις, αλλά συμβαίνει αυτό. Δεν μπορώ να παραπονεθώ. Ο Μόουζες Ράιτ ήταν πάρα πολύ καλός, δεν ξέρει ακόμη τους αντιπάλους του. Είναι διαφορετικό να έχεις παίξει 100 φορές απέναντι σε Σλούκα και Γκριγκόνις και διαφορετικό να έχεις παίξει δύο. Παίζει με μεγάλη ένταση, έχει μεγάλη ικανότητα, παίζει με ταχύτητα, γενικά έκανε πολύ καλό ματς.

Η ζωή είναι ανατρεπτική. Υπάρχουν κάποιες σταθερές, βλέπεις τη συμπεριφορά των παικτών, πόσο καλοί συμπαίκτες και πόσο μαχητές είναι. Έχουμε πληγεί από τραυματισμούς, επιβιώσαμε και ήξερα ότι με λίγη τύχη, θα κάναμε αυτό που τελικά κάνουμε. Μία καλή πορεία. Να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες για να καταλήξουμε στα playoffs. Έχουμε πάει σε σερί playoffs, χάσαμε τον καλύτερο παίκτη της EuroLeague και μείναμε στο ίδιο επίπεδο, το καταλαβαίνει και ο κόσμος ότι εδώ γίνεται καλή δουλειά. Οι πρόεδροι ενίσχυσαν την ομάδα με παίκτες, σημαντικούς για την εξέλιξή της. Δεν κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις, κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά.

Σε κανένα παιχνίδι δεν ήμασταν πλήρεις. Και στο πρωτάθλημα το ίδιο. Με τον Παναθηναϊκό που χάσαμε στην τελευταία φάση, δεν έπαιζε ο Φαλ, χτύπησε ο Μιλουτίνοβ, ο Πετρούσεβ έπαιζε με θλάση. Σε άλλα δεν έπαιξε ο Γουίλιαμς-Γκος, θέλω να πω ότι σημαντικοί παίκτες για εμάς ήταν έξω, ο ΜακΚίσικ το ίδιο. Ευελπιστούμε ότι θα προετοιμαστούμε όλοι μαζί, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ομάδα πρωταθλητών, δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία για τη μενταλιτέ των παικτών μας.

Οι προσθήκες έγιναν αναγκαστικά, αλλά ήταν πολύ σημαντικές. Ο Φαλ ήταν ένα μήνα έξω. Ο Μιλουτίνοβ είναι έξω. Ο Γουίλιαμς-Γκος έχει μείνει τρεις φορές έξω. Πέρυσι που δεν είχαμε μεγάλους τραυματισμούς, ήμασταν πρώτοι από την αρχή σχεδόν μέχρι τέλος. Οι προσθήκες ήταν σημαντικές. Το τρίτο δεκάλεπτο δεν δείχνει ότι έχουμε μεγαλύτερο βάθος, απλώς στο δεύτερο κάνουμε ένα ροτέισον μεγάλο και στο τρίτο μπαίνουμε ξανά με την πεντάδα με την οποία ανοίγουμε το ματς. Ίσως είναι πιο ξεκούραση από των αντιπάλων μας. Στα αποδυτήρια υπάρχει πίεση, τεράστια πίεση για να κερδίζουμε, καμιά φορά βοηθούν οι συζητήσεις στο ημίχρονο για να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και χωρίς πολλά συναισθήματα.

Σαν Ολυμπιακός δεν διαλέγουμε ποτέ αντίπαλο, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και ιστορικά, δεν έχει γίνει ποτέ. Δεν καθόμαστε να χάσουμε επίτηδες παιχνίδια. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με την κατάλληλη προσέγγιση. Τα ντέρμπι σχεδόν πάντα έτσι κρίνονται, η πίεση είναι μεγάλη. Ο Κάναν είχε απόψε 1/8. Ένα νορμάλ ποσοστό να είχε, θα είχαμε φύγει πολύ νωρίτερα. Αλλά συνέβη”.

To άρθρο Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό δεν διαλέγουμε ποτέ αντίπαλο, δεν καθόμαστε να χάσουμε επίτηδες παιχνίδια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button