ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι απαντά η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» στο πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης – Galaksias Portal News

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» απαντώντας στο χθεσινό πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Σε απάντηση του από 4.3.2024 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης περί επιβολής στην «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» προστίμου ύψους 742.000 ευρώ για δήθεν παράβαση της διάταξης του άρθρου 54 του ν. 5045/29.7.2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας και προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η εταιρεία γνωστοποιεί τα κάτωθι:

1. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 54 του Ν. 5045/2023 «… απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021».

2. Στο πλαίσιο ελέγχου η εταιρεία συνεργάστηκε με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και ελέγχθηκαν συνολικά 78 κωδικοί προϊόντων, για 28 εκ των οποίων κρίθηκε ότι τηρήθηκε η προαναφερθείσα διάταξη και ουδέν πρόστιμο επιβλήθηκε.

3. Για 50 κωδικούς προϊόντων κρίθηκε ότι κατά την ελεγχόμενη περίοδο από 02.10.2023 μέχρι 31.10.2023 η εταιρεία δήθεν εμφάνισε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το ίδιο χρονικό διάστημα του έτους 2021.

Ως εκ τούτου, η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» δηλώνει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος της ότι:

1. η έκθεση ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίθει λαθών και ανακριβειών, καθότι δεν έχει ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό του μεικτού περιθωρίου κέρδους το κόστος παραγωγής των προϊόντων, το οποίο για τα προϊόντα αυτά υπολογίζεται λογιστικώς σε τριμηνιαία βάση.

2. ουδέποτε αποκόμισε, κατά τρόπο παράνομο ή αθέμιτο, κέρδη από τη διάθεση των προϊόντων της στο καταναλωτικό κοινό.

3. προτίθεται να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προς ακύρωση της απόφασης επιβολής προστίμου και προς αποκατάσταση της εταιρικής φήμης της.

To άρθρο Τι απαντά η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» στο πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button