Κόσμος

«Η Jane είναι χωρίς αμφιβολία από τις πολύ αγαπημένες μου θεατρικές συναντήσεις» – Galaksias.com

Σπυριδωνία Κρανιώτη

Χαρισματική ηθοποιός η Νάνσυ Σιδέρη, ερμηνεύει αυτή την εποχή τον ρόλο της Τζέην στην παράσταση «Jane» που ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη.

Εμπνευσμένη από την εμβληματική φιγούρα της Σαρλότ Μπροντέ και της ηρωίδας της, Τζέην Έυρ, η παράσταση αποπειράται να εξερευνήσει εκ νέου τη βικτωριανή αυτή ιστορία υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταλαντούχα ηθοποιός Νάνσυ Σιδέρη, μίλησε στη Ζούγκλα για τον ρόλο της Τζέην, τις προσδοκίες, τον ελεύθερο χρόνο της.

Μιλήστε μας για το ρόλο σας αλλά και το περιεχόμενο της παράστασης «Jane». Τι πρόκειται να δουν οι θεατές;

Πρόκειται για δύο ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα. Από τη μία αφηγούμαστε τις περιπέτειες της Τζέην Έυρ και τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να πάρει κι από την άλλη φωτίζουμε την ιστορία της ίδιας της Σαρλότ Μπροντέ. Ανάμεσα στη συγγραφέα και στο βιωματικό της έργο δημιουργείται ένας χώρος που υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να συμμετέχει στη ζωή και στη δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την εποχή ή την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει.

Στην παράσταση συμμετέχω ως Τζέην αλλά και ως Νάνσυ – Αφηγήτρια. Νομίζω ότι ο στόχος είναι πάντα να κινούμαστε ανάμεσα στους δύο κόσμους χωρίς να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, είμαστε η Βίκυ, ο Δημήτρης και η Νάνσυ και θα μοιραστούμε μαζί σας μία συναρπαστική ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Ναι, αν εξαιρέσω την εποχή είμαστε ίδιες! Νομίζω ότι το κοινό μας στοιχείο είναι η επινοητικότητα. Κάποια στιγμή η Κατερίνα μού έστειλε μία φράση κλειδί που λίγο πολύ τα λέει όλα: «Αυτή να θέλει και η ζωή να της λέει όχι». Έτσι κι εγώ!

Yπάρχει κάποια φράση του έργου ή του ρόλου σας που σας συγκινεί ιδιαίτερα;

«Είναι ένα θαλασσοπούλι, μαύρο, στέκεται ατάραχο σ’ ένα βράχο και παρατηρεί την τρικυμία που μαίνεται γύρω του».

Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με την Κατερίνα Μαυρογεώργη;

Συναρπαστική, όπως και η ιστορία που αφηγούμαστε. Υπάρχει φροντίδα, έγνοια, διαύγεια και μία κοινή ανάγκη για ψάξιμο και για παιχνίδι. Η Κατερίνα είναι φωτεινός άνθρωπος κι έτσι δημιούργησε μία φωτεινή ομάδα. Επίσης, θα θυμάμαι πάντα τις βόλτες μας στο Μονπελιέ! Από το Μονπελιέ ξεκίνησαν όλα!

Ποιες στιγμές και συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω, πήρα κάτι σχεδόν από όλες τις συνεργασίες. Είναι πολλά τα πρόσωπα που έχω στην καρδιά μου. Έχω φίλους καλούς, ξέρουν ποιοι-ποιες είναι, αγαπιόμαστε. Η Jane είναι χωρίς αμφιβολία από τις πολύ αγαπημένες μου συναντήσεις.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Να μη σταματήσω να εμπνέομαι. Να μοιράζομαι ό,τι έχω.

Τι σας αρέσει να κάνετε όταν δεν εργάζεστε;

Να βγαίνω ραντεβού με τον Βαγγέλη, να είμαι καλή φίλη (πάντα αν γίνεται), να παίζω με τη Σιμπονέ την τρυφερή μου γάτα.

Από που αντλείτε για να είστε καλά στην καθημερινότητα σας;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Δεν είμαι πολύ καλά, νομίζω κανείς δεν είναι. Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στον κόσμο. Ίσως να αντλώ δύναμη σε στιγμές από τη δουλεία μου ή από τους φίλους μου, από τον άνθρωπό μου.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή οι νέοι καλλιτέχνες που αγαπούν το θέατρο και ιδανικά θέλουν να βιοποριστούν μέσα από αυτό;

Δυσκολεύομαι να απαντήσω. Νομίζω πως από πέρυσι που έγιναν τόσες κινητοποιήσεις, είναι σα να μην έμεινε τίποτα. Είμαστε αόρατοι; Δε νομίζω. Πάντως δε θέλω να δω για άλλη μια φορά γραμμένα όσα σκέφτομαι για τα μέτωπα που είναι ανοιχτά εντός και εκτός συνόρων. Εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Θέλω να κάνω κάτι.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Ναι, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο. Σας ευχαριστώ πολύ!

Info

Σκηνοθεσία – Κείμενο: Κατερίνα Μαυρογεώργη

Παίζουν:

Νάνσυ Σιδέρη, Δημήτρης Δρόσος, Βίκυ Κυριακουλάκου

Από τις 18 Μαρτίου, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, τηλ: 21 0325 5444

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button