Υγεία & Διατροφή

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Ηλία Μίχο – Galaksias Portal News

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1 Απρίλιου, θα φτάσει στο τέλος της η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, η διαδικασία συνεχίστηκε με τις πολύωρες αγορεύσεις των δικηγόρων των καταδικασθέντων, οι οποίοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη «μάχη» που θα δοθεί με τα ελαφρυντικά θα καθοριστεί και το ύψος των ποινών. Τη Δευτέρα θα υπάρξει η εισαγγελική πρόταση και στη συνέχεια η σχετική απόφαση του δικαστηρίου. Με την ανακοίνωση των ποινών έρχεται και το κρίσιμο στάδιο εάν σε κάποιους εκ των καταδικασθέντων θα δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι τον δεύτερο βαθμό.

Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι η δίκη θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι καταδικασθέντες και ενδεχομένως και η εισαγγελία θα ασκήσουν έφεση. Εκτός από τη δίκη στο Εφετείο υπάρχει ένα ακόμα ανοιχτό δικαστικό μέτωπο για την ίδια υπόθεση. Εκκρεμεί μία δεύτερη δικογραφία με άλλους εννέα «πελάτες», τους οποίους η ανήλικη αναγνώρισε σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού η έρευνα για τους 26 πρώτους εμπλεκόμενους είχε προχωρήσει αρκετά. Μόλις κλείσει η δεύτερη ανάκριση, θα αποφασιστεί ποιοι από αυτούς θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σε πολλά κομβικά σημεία, όπως η ενοχή του 55χρονου Ηλία Μίχου και η αθώωση της μητέρας της 12χρονης, ήρθε σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το διά ταύτα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου είναι πως ο 55χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, χωρίς η μητέρα του να έχει συμμετοχή στο δράμα που βίωνε το παιδί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο 59χρονος συνταξιούχος ναυτικός που χρησιμοποιούσε το όνομα «Μιχάλης» ήταν μαζί με τον 55χρονο μαστροπός της ανήλικης, χωρίς όμως ο ίδιος να την κακοποιεί σεξουαλικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button