ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρεκόρ εισπράξεων από κατασχέσεις και πληρωμές «έναντι» οφειλής στον ΕΦΚΑ – Ξεπέρασαν τις εισπράξεις από ρυθμίσεις

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι εισπράξεις από κατασχέσεις και πληρωμές «έναντι» οφειλής για χρέη στον ΕΦΚΑ το Δεκέμβριο του 2023.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σήμερα (06.03.24) το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για τα χρέη στον ΕΦΚΑ κατά το δ΄τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με αυτά οι εισπράξεις εκτός ρυθμίσεων (δηλαδή από κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών εκτός ρύθμισης, καταβολές «έναντι» κλπ) εκτινάχτηκαν το Δεκέμβριο του 2023 στα 92,8 εκατ. ςυρώ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά το Δεκέμβριο του 2023 ξεπέρασαν για πρώτη φορά μετά από το 2019 τις μηνιαίες εισπράξεις από ρυθμισμένες ασφαλιστικές οφειλές.

Η ανατροπή αυτή του «συσχετισμού» μεταξύ εισπράξεων από ρυθμίσεις και εισπράξεων εκτός ρυθμίσεων υπέρ των δεύτερων δεν ήλθε σαν «κεραυνός εν αιθρία».

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, είχε φανεί αυτή η τάση από το Δεκέμβριο του 2022 οπότε φάνηκε μία σταδιακή μείωση των εσόδων από ρυθμίσεις και, αντίστροφα, μία σταδιακή αύξηση των εσόδων εκτός ρυθμίσεων. 

To άρθρο Ρεκόρ εισπράξεων από κατασχέσεις και πληρωμές «έναντι» οφειλής στον ΕΦΚΑ – Ξεπέρασαν τις εισπράξεις από ρυθμίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button