Κόσμος

Το Βερολίνο πρέπει να ακολουθήσει τη «στρατηγική του ντόνατ» με τον Τραμπ – Galaksias.com

Ο Μίχαελ Λινκ δήλωσε πως το Βερολίνο πρέπει να ακολουθήσει τη «στρατηγική του ντόνατ» για να μετριάσει τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει ο Τραμπ στην αμερικανογερμανική σχέση, αν κερδίσει τις εκλογές το Νοέμβριο.

«Σ’ αυτή την περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσουμε τη λεγόμενη ‘στρατηγική του ντόνατ’. Αυτό σημαίνει πως βασιζόμαστε σε επαφές γύρω απ’ αυτόν – και με εσωτερικούς παράγοντες που μπορούν ενδεχομένως να ασκήσουν βέτο σε αποφάσεις», δήλωσε ο Λινκ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η καλλιέργεια σχέσεων με αξιωματούχους σε διάφορα επίπεδα της αμερικανικής κυβέρνησης και μέσα στον ενδότερο κύκλο του Τραμπ θα χρησίμευε «σαν ένα τεράστιο μαξιλάρι ασφαλείας γύρω από τον Τραμπ», λέει ο Λινκ, ο οποίος είναι βουλευτής των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να οικοδομήσουμε πάνω σε κοινά συμφέροντα, για παράδειγμα στις οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο, εκτιμά ο Λινκ.

«Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επιχειρηματίες και κυβερνήτες, οι οποίοι δεν θέλουν να τους βλάψει ο Τραμπ αρχίζοντας, για παράδειγμα, έναν εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ».

Η Γερμανία και η Ευρώπη πρέπει να χρησιμοποιήσουν το χρόνο μέχρι τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για να ενισχύσουν τη δική τους ανταγωνιστικότητα, συνέχισε ο Λινκ.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι ένας ισχυρός εταίρος που τον παίρνουν στα σοβαρά – αυτό ισχύει για την οικονομία, αλλά και σε ό,τι αφορά ένα δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο ΝΑΤΟ».

Η τελευταία εναπομείνασα αντίπαλος του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, η πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες μετά τη χθεσινή ήττα στο Νιού Χαμσάιρ, δήλωσε ο Λινκ.

«Αν όμως αντέξει μέχρι τις προκριματικές στην πολιτεία της, στη Νότια Καρολίνα, οι εκπλήξεις εξακολουθούν να είναι δυνατές, αν και όχι πιθανές».

Το DPA επισημαίνει πως, μετά την ψηφοφορία στο Νιου Χαμσάιρ, φαίνεται όλο και πιο πιθανή μια επανάληψη της εκλογικής μονομαχίας του 2020 ανάμεσα στον Τραμπ και τον δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button