Επικαιρότητα

Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες – Galaksias.com

Τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Σάμου συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του bουλευτή Σάμου, καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανσαμαικού Αγροτικού Συλλόγου Σάμου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ε. Μαυρατζώτης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Ε. Καρβελάς, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου Α. Πανούσος, και ο δ. σύμβουλος Μ. Ματθαίου.

Ο βουλευτής Σάμου ζήτησε κατ’ αρχάς να γίνει διευκρίνιση στις αρμοδιότητες του κάθε φορέα, ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες πού θα πρέπει να απευθύνονται, αλλά και πώς να κινηθούν γενικότερα οι φορείς. Μεταξύ άλλων, εξηγήθηκε από τον βουλευτή ότι υπάρχουν κάποια κοινά προβλήματα των αγροτών σε όλη τη χώρα, όπως οι τιμές ενέργειας, καυσίμων, ΦΠΑ κ.λ.π., τα οποία δεν μπορούν να λυθούν σε τοπικό επίπεδο αλλά σε πανελλαδικό.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αφορούν αποκλειστικά τους Σαμιώτες του πρωτογενή τομέα οι αγρότες εστίασαν στην ακαρπία, στις καταστροφές από τα αγριογούρουνα, τα οποία αρχικά έφτασαν στο νησί από τη γειτονική Τουρκία, για τα οποία ζητούν μετ΄ επιτάσεως εδώ και δύο χρόνια να υπάρξει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Επίσης η έλλειψη σφαγείου αλλά και η κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας επισημάνθηκαν ως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας στο νησί.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανάδης δεσμεύτηκε να προωθήσει τα προβλήματα αρμοδίως ενώ οι αιρετοί υποσχέθηκαν να εξετάσουν το θέμα της δημιουργίας διαδημοτικού σφαγείου, καθώς το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν τους έχει επιτρέψει να επιληφθούν όλων των θεμάτων στο βαθμό που θα ήθελαν. Ακόμα, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄βαθμού αναφέρθηκαν στις προσπάθειες για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και την επάρκεια νερού για άρδευση, κάτι το οποίο επισημάνθηκε από τους αγρότες ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα προκύψουν το φετινό καλοκαίρι, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει νέα σύσκεψη για εκτίμηση της προόδου στην προώθηση και επίλυση των θεμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button