Κόσμος

Απώλειες εσόδων έως 2 εκατ. ευρώ από την απεργία στον Πύργο του Άιφελ – Galaksias.com

Έσοδα ενός έως και δύο εκατομμυρίων ευρώ χάθηκαν τις 6 ημέρες που ήταν κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω της απεργίας εργαζομένων δυσαρεστημένων με τη διαχείριση του μνημείου.

Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών στη Γαλλία και πέντε μήνες πριν από του Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα (από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου) σχεδόν εκατό χιλιάδες επισκέπτες (από 15.000 έως και 20.000 ημερησίως), δεν μπόρεσαν να ανεβούν στο δημοφιλές αξιοθέατο λόγω της απεργίας των συνδικάτων CGT και FO.

Η διασυνδικαλιστική επιτροπή έθεσε τέλος στην κινητοποίηση, μια από τις πιο μακροχρόνιες στη σύγχρονη ιστορία της, καθιστώντας δυνατή την επαναλειτουργία του εμβληματικού αξιοθέατου την Κυριακή.

Η Sete, η εταιρία εκμετάλλευσης του παρισινού μνημείου, «ζήτησε κατ’ επανάληψη συγγνώμη» από τους σχεδόν 100.000 επισκέπτες που απογοητεύθηκαν καθώς δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τον Πύργο του Αιφελ και στους οποίους θα επιστραφούν τα χρήματά τους «αυτομάτως και πλήρως το συντομότερο δυνατό».

Αύξηση 20% στα εισιτήρια

Η συμφωνία για το τέλος της απεργίας προβλέπει την ένταξη των εργαζομένων στην παρακολούθηση του οικονομικού μοντέλου και των εργασιών του μνημείου, στους κόλπους ενός οργάνου που συνεδριάζει κάθε έξι μήνες.

Οι συνεδριάσεις αυτές αναμένεται κυρίως να καταστήσουν δυνατή την παρακολούθηση της τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ της Sete και του Δήμου του Παρισιού, στο πλαίσιο μιας αντιπροσωπείας δημόσιας υπηρεσίας.

Η τροποποίηση πρέπει να υποβληθεί τον Μάιο στο συμβούλιο του Παρισιού. Προβλέπει αύξηση 20% στα εισιτήρια, επιστροφή σε μια χρηματοοικονομική ισορροπία «από το 2025» και 145 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετες επενδύσεις για εργασίες συντήρησης του μνημείου, κυρίως με τη συνέχιση της 20ης επιχείρησης της βαφής όλου του πύργου, που εγκαινιάστηκε πριν από 135 χρόνια.

Η ισορροπία στα οικονομικά του Πύργου του Άιφελ, ο οποίος το 2023 είχε υψηλότερη επισκεψιμότητα από ό,τι πριν από την πανδημία της Covid, με 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες, αποδυναμώθηκε κατά σχεδόν 130 εκατομμύρια ευρώ λόγω των απωλειών εσόδων κατά τη διάρκεια της διετίας της υγειονομικής κρίσης (2020 και 2021).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button