ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ώρα μηδέν» για το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ – Galaksias Portal News

Ακόμα και σήμερα (23.04.24) αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το 2023.

Σημειώνεται πως φέτος δίδεται η δυνατότητα σε περίπου 1.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους να μην χρειαστεί να υποβάλλουν οι ίδιοι τις φορολογικές δηλώσεις τους, αλλά να το πράξει αυτόματα η ΑΑΔΕ για αυτούς.

Το νέο καθεστώς ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε περίπου 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοπασχολούμενους, οδήγησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνει ουσιαστικές αλλαγές, τόσο στα έντυπα της εφορίας όσο και στις εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να συμπληρωθούν σωστά οι νέοι κωδικοί.

Παράταση υποβολής

Πριν καν, όμως, ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να δώσει παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουλίου στην καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης και υποβολής, λόγω καθυστέρησης ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Η εφετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αν και δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στα έντυπα της εφορίας πέραν αυτών που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όσους έχουν αποκλειστικά εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις να μην ασχοληθούν με την συμπλήρωση και την υποβολή του Ε1 καθώς όλα τα στοιχεία θα είναι προσυμπληρωμένα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ανήκει στην παραπάνω κατηγορία φορολογουμένων και δεν εισέλθει καθόλου στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να συμπληρώσει και να υποβάλει τη δήλωση του. Η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί κανονικά, αυτόματα και εμπρόθεσμα.

To άρθρο Φορολογικές δηλώσεις: «Ώρα μηδέν» για το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button