Κόσμος

Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες – Galaksias.com

Ο Μπάιντεν αρχικά έπρεπε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο την Κυριακή, όμως η έκρυθμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν τον ανάγκασε να γυρίσει εσπευσμένα στα καθήκοντά του. Μάλιστα, σύμφωνα με το BFMTV, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν να απελευθερώσει άμεσα το ισραηλινό πλοίο που βρίσκεται υπό κατάληψη στα Στενά του Ορμούζ.

Εξάλλου, μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής σε δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θα γίνει σύντομα το χτύπημα του Ιράν. Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει». Εξάλλου, οι ΗΠΑ από χθες στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όσο εντείνονται οι φόβοι για την επίθεση του Ιράν.

Μέσα σε όλα ήρθε και το περιστατικό στα Στενά του Ορμούζ με την κατάληψη του ισραηλινού πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης και ενώ τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην Τεχεράνη.

Ισραήλ: «Ιρανική ομηρεία το ρεσάλτο – Θα υποστούν τις συνέπειες»

«Η Τεχεράνη διαπράττει ομηρεία και πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις γι’ αυτό», διαμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, μετά την κατάληψη φορτηγού πλοίου, το οποίο συνδέεται με το Ισραήλ, κοντά στο Στενό του Ορμούζ, από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

«Το καθεστώς του Αγιατολάχ Χαμενεΐ είναι ένα εγκληματικό καθεστώς που υποστηρίζει τα εγκλήματα της Χαμάς και τώρα διεξάγει επιχείρηση πειρατείας παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Κατζ προσθέτοντας «Καλώ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελεύθερο κόσμο να ανακηρύξουν αμέσως το σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση και να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν τώρα», έγραψε στο Χ.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πως το Ιράν «θα υποστεί τις συνέπεις της επιλογής του να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση», εν μέσω αυξημένου συναγερμού απέναντι στις απειλές για αντίποινα από την Τεχεράνη, σύμμαχο της Χαμάς, με τον εκπρόσωπο των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, να προσθέτει ότι «ενισχύσαμε την ετοιμότητά μας για να προστατεύσουμε το Ισραήλ από μία νέα ιρανική επίθεση».

Πλήρωμα 25 ατόμων έχει το ισραηλινό πλοίο

Είκοσι πέντε μέλη πληρώματος έχει το πλοίο που κατέλαβε το Ιράν το Σάββατο (13/4) κοντά στο Στενό του Ορμούζ, στον Κόλπο, ανακοίνωσε η ιταλο-ελβετική ναυτιλιακή εταιρία MSC.

«Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι το MSC Aries, ιδιοκτησίας της Gortal Shipping Inc, η οποία είναι θυγατρική της Zodiac Maritime, και ναυλώθηκε από την MSC, κατελήφθη από τις ιρανικές αρχές με ελικόπτερο» και «υπάρχουν 25 μέλη πληρώματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Mediterranean Shipping Company (MSC), που έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Η MSC είναι ο διαχειριστής και ο εμπορικός φορέας εκμετάλλευσης πλοίου που κατελήφθη σήμερα από τις ιρανικές αρχές, ανακοίνωσε η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Zodiac Maritime «Η MSC είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών φορτίου και συντήρησης».

Η Zodiac ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων από την έναρξη της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο.

Το Ιράν έχει απειλήσει με αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να έκανε το Ισραήλ στο προξενείο του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου στις οποίες σκοτώθηκαν επτά αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, ανάμεσά τους δύο ανώτεροι διοικητές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button