ΕνημέρωσηΠολιτική

Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο

Συνάντηση με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, είχε σήμερα (23.02.2024), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκε το ζήτημα της έκδοσης ΑΜΚΑ για Κύπριους φοιτητές, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, κάτι που υποσχέθηκε να λύσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καλωσόρισα στο γραφείο μου την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και πραγματικά, χάρηκα πάρα πολύ για τη γνωριμία μας. Θέλω να της ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί την αξίζει. Μου έθεσε, όμως, και το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει με το θέμα του ΑΜΚΑ με τους Κυπρίους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Δεσμεύομαι ότι θα βρούμε άμεσα λύση με διευκρινιστική εγκύκλιο. Εύχομαι επιτυχία και ευημερία. Την Κύπρο μας την αγαπάμε».

Από την πλευρά της, η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, που είναι βέβαιη όπως είπε, πως θα ανταπεξέλθει επιτυχώς:

«Πέραν της συζήτησης που είχαμε ευρύτερα για τις πολιτικές εξελίξεις, εστιάσαμε στο θέμα ακριβώς που αφορά στους Κύπριους φοιτητές και έχει να κάνει με το ΑΜΚΑ τους. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως που ανταποκρίθηκε άμεσα και δεσμεύτηκε για την επίλυση αυτού του θέματος που πραγματικά θα εξασφαλίσει, αν θέλετε, την θετική εξέλιξη που επιζητούσαν οι φοιτητές μας όλο αυτό το διάστημα. Κύριε Υπουργέ, πραγματικά σας ευχαριστώ για αυτήν την εξαιρετική συνάντηση, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε αυτήν τη συνεργασία και αλληλοενημέρωση αλλά και αλληλοϋποστήριξη εκεί όπου χρειάζεται. Και να ξέρετε ότι εκτιμούμε βαθύτατα και το έργο σας και τη δική σας παρέμβαση ειδικά επί του θέματος», κατέληξε η κα. Δημητρίου.

 

Της Γιάννας Σουλάκη/ Πηγή: iatropedia.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button