ΕνημέρωσηΟικονομία

Βαρδάκης για νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Άλλο ένα νομοσχέδιο εξυπηρέτησης ημετέρων από την κυβέρνηση – Ηράκλειο«Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς έμεινε τόσο ευχαριστημένος από το παράδειγμα της ΔΕΗ, που αποφάσισε να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πρακτικών του και στις υπόλοιπες Δημόσιες Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς του Δημοσίου» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την ψήφιση επί της αρχής στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, και λοιπές διατάξεις», ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς έμεινε τόσο ευχαριστημένος από το παράδειγμα της ΔΕΗ, που αποφάσισε να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πρακτικών του και στις υπόλοιπες Δημόσιες Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς του Δημοσίου.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση νομοθετεί με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, προσπαθώντας στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές να εξυπηρετήσει όσους μπορεί, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού, ποδοπατώντας την εργατική νομοθεσία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αποδυναμώνοντας το ρόλο του δημόσιου ελέγχου και της κοινοβουλευτικής λογοδοσίας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να νομιμοποιήσει την έλλειψη διαφάνειας, τις αθέμιτες πρακτικές και την περεταίρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταρρέει και ψάχνει τη σωτηρία ξεπουλώντας σε τιμή ευκαιρίας. Όμως οι μέρες της ασυδοσίας της τελείωσαν. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός».


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger