Υγεία & Διατροφή

Το φοβερό roadster Cyberster θα πρωταγωνιστήσει στο Goodwood Festival of Speed 2024 – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εμβληματικής MG στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας! Οι Κινέζοι που είναι πλέον οι ιδιοκτήτες της θρυλικής MG αποφάσισαν να συμμετέχουν στον εορτασμό και θα είναι το κεντρικό θέμα στη θρυλική πλέον προβολή του Central Feature, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κεντρικό θέμα του αριστουργήματος (γλυπτό) του Gerry Judah που κάθε χρόνο προβάλλει κάτι διαφορετικό θα είναι το ηλεκτρικό roadster Cyberster της MG και βρίσκεται για πρώτη φορά μπροστά από το Goodwood House.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο πριν από την εκδήλωση, που θα γίνει στο Goodwood Estate, στο Νότιο Sussex, στη Νότια Ακτή της Αγγλίας, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2024, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες ενώ τα εισιτήρια για το μεγαλύτερο πάρτι αυτοκινήτων στον κόσμο διατίθενται ήδη από το goodwood.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cyberster που αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι στην αγορά, είναι μια νέα γενιά αυτοκινήτου επιδόσεων που σηματοδοτεί ένα ηλεκτρικό ορόσημο στην ιστορική πορεία της MG. Η κεντρική του θέση στην πιο διάσημη αυτοκινητιστική εκδήλωση στον κόσμο υπόσχεται να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας της MG στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

 

Ο Δούκας του Richmond, ιδρυτής του Φεστιβάλ Ταχύτητας, είπε:

“Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο του εντυπωσιακού Cyberster στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του 2023, είμαστε χαρούμενοι που τα MG επιστρέφουν φέτος στο Goodwood για να γιορτάσουν με στυλ την εκατονταετηρίδα τους με το πρώτο τους Central Feature. Πρόκειται για τον πλέον ταιριαστό φόρο τιμής στα πρώτα 100 χρόνια ενός από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς κατασκευαστές της Βρετανίας, ο οποίος έχει μακροχρόνια σχέση με το Goodwood. Τα MG ήταν σχεδόν πάντα παρόντα στο σιρκουί από το 1948-1966 και πριν από αυτό, πρέπει να σας πω πως ο παππούς μου έτρεχε με την ομάδα MG τη δεκαετία του 1930, κερδίζοντας τον περίφημο αγώνα Double-Twelve Hour Race στο Μπρούκλαντς το 1931. Ήταν γοητευμένος από το μικρό τους βάρος, την απλότητά τους και έξυπνη μηχανική – χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να αποτελούν πυλώνες της μάρκας ακόμα και σήμερα. Η 100ετής ιστορία της MG σε συνδυασμό με την καινοτομία, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το φετινό θέμα “Horseless to Hybrid”, το οποίο αναγνωρίζει τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη δύναμη που έχουν διαμορφώσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία 130 χρόνια”.

Ο Guy Pigounakis, Εμπορικός Διευθυντής της MG Motor UK, σχολίασε:

“Πριν από εκατό χρόνια, η MG πρωτοστάτησε στη δημιουργία του προσιτού σπορ αυτοκινήτου για το ευρύ κοινό, μετατρέποντας τα όνειρα σε πραγματικότητα για εκατομμύρια λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ακόμα αφοσιωμένοι σε αυτό το ιδρυτικό όραμα της δημιουργίας, καινοτόμων και πραγματικά ελκυστικών αυτοκινήτων για μεγάλη μερίδα αγοραστών. Το Cyberster υπογραμμίζει αυτή τη δέσμευση, καθώς είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων που η οροφή του ανοίγει και για το οποίο ελπίζουμε να έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τους πολύ αγαπημένους προδρόμους του. Το Festival of Speed 2024 είναι η τέλεια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την κληρονομιά μας στην εγχώρια αγορά, όπου ξεκίνησε η ιστορία της MG, παρέχοντας παράλληλα μια τέλεια πλατφόρμα από την οποία μπορούμε να δείξουμε το δυναμικό μέλλον της μάρκας στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή”.

Για να εορταστεί η συνεργασία της MG με το Goodwood Festival of Speed, το Cyberster ενώθηκε έξω από το Goodwood House από έναν από τους πιο διάσημους προκατόχους του, ένα πανέμορφο Mk1 MGB Roadster του 1964 με κινητήρα BMC 1,8 λίτρων.

Τα δύο roadster της MG από διαφορετικές εποχές πρόκειται να παίξουν εξέχοντα ρόλο στο Festival of Speed. Η MG θα επιστρέψει επίσης στη διάσημη ανάβαση το 2024, ενώ όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η ημερομηνία της εκδήλωσης, η εταιρεία θα ανακοινώσει κι άλλες επίσημες πρώτες παρουσιάσεις μοντέλων που προορίζονται για το Festival of Speed 2024 (FoS).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button