Επικαιρότητα

Η ΠΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Berlin 2024 – Galaksias.com

Στην πιο σημαντική έκθεση τουρισμού στην Ευρώπη, την ΙΤΒ Berlin 2024, που έγινε στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 5-7 Μαρτίου 2024, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Λειτουργώντας το δικό της περίπτερο η αντιπροσωπεία της ΠΕΔ είχε την ευκαιρία -κατά την διάρκεια της έκθεσης- να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με ξένους και Έλληνες παράγοντες του τουρισμού.
Κύριοι στόχοι της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παράλληλα με την ενίσχυση της επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς του τουρισμού στη Γερμανία. Σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωμένη προετοιμασία της αποστολής της ΠΔΕ έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί πλήθος συναντήσεων μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Ελλάδα, αφού επιθυμία τόσο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, αλλά και εταιρειών είναι να την εντάξουν στα τουριστικά τους πακέτα.

Από ελληνικής πλευράς, το περίπτερο της ΠΔΕ επισκέφθηκαν, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης καθώς επίσης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Βερολίνο, Νικολέτα Λεκανίδη.

Κύρια θέματα συζήτησης στις επαφές με την ηγεσία του ΕΟΤ ήταν η αύξηση των τουριστικών ροών προς τη Δυτική Ελλάδα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η συνεργεία των δύο φορέων για την τουριστική προβολή της τουριστικής ταυτότητας και των μεγάλων δυνατοτήτων του τόπου μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Από το σύνολο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης φάνηκε ότι η περιοχή μας καθιερώνεται ως προορισμός στις προτιμήσεις των Γερμανών και άλλων διεθνών επισκεπτών. Η παραπάνω διαπίστωση συνιστά το αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και πολιτικών που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του τόπου μας και την καθιέρωση της Δυτικής Ελλάδας – Ολυμπιακής Γης (Olympian Land) ως προορισμού που προσφέρει μοναδικά τουριστικά προϊόντα, στο πλαίσιο δράσεων που αποσκοπούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, μέσα από την παράλληλη αναβάθμιση των υποδομών μας καθώς και της ενίσχυσης του οικονομικού και κοινωνικού κεφαλαίου του τόπου μας».

Σημειώνεται ότι στην αποστολή της ΠΔΕστο Βερολίνο συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Γεωργία Παπασπύρου, το στέλεχος του Τμήματος,Βασιλική Καραπάνουκαι η Δήμητρα Θεοδωροπούλου και Ξένια Δάρρα από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button