ΕνημέρωσηΠολιτική

Όλα όσα έγιναν στο αρχοντικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες – Ικανοποίηση και… επανεκκίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχή έκβαση της συνάντησης των Σπετσών, η οποία αρχικά είχε επικριθεί ακόμα και από τα ίδια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρ’όλ’αυτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην συνεδρίαση έλεγαν ότι το όλο concept στις Σπέτσες ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο αφού τους έδωσε πολιτικά όπλα κατά της κυβέρνησης.

Ακόμα και το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, αλλά και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο πέρασε σχετικά στα μαλακά, καθώς μόνο δύο στελέχη της ΚΟ αναφέρθηκαν στο θέμα λέγοντας ότι πριν την κατάθεση κάθε νομοσχεδίου καλό θα ήταν να ερωτώνται οι βουλευτές.

Τις περισσότερες ερωτήσεις πάντως στους βουλευτές τις έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο Παύλος Πολάκης.

Η όλη διαδικασία, που έγινε στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιφρουρήθηκε με τον καλύτερο τρόπο τόσο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τους ίδιους τους βουλευτές.

Άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήθελε η όλη διαδικασία να επισκιαστεί από τον ίδιο και την προσωπική του ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκαν της διαδικασίας λέγοντας: “Όλοι είχαν περιγράψει ένα weekend στις Σπέτσες. Ήταν όμως ακριβώς το αντίθετο. Ήταν ένα διήμερο πολιτικής εργασίας, δουλειάς εξοντωτικής. Συμβαίνει και σε άλλα κόμματα στην Ευρώπη” ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Χρήστος Γιαννούλης, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος τόνισε ότι: “Εδώ από τις Σπέτσες είναι ένα νέο ξεκίνημα, που σηματοδοτεί αυτό που μιλάμε για ανασυγκρότηση τους τελευταίους μήνες”.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι πραγματικά οι βουλευτές μέσα από αυτή την διαδικασία κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά ενώ επιβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο που είναι η επιτυχή έκβαση του συνεδρίου και η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εκ της θέσεως του δεν μπορούσε να παραστεί στην συνάντηση αυτή, στις Σπέτσες δεν πήγαν για προσωπικούς λόγους μόνο η Όλγα Γεροβασίλη και η βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Ακόμα και η Έλενα Ακρίτα, η οποία είχε εκφράσει αντιρρήσεις για την μορφή της πρόσκλησης, πήγε τελικά στις Σπέτσες και παρουσίασε τις προτάσεις της για τον τομέα ισότητας.

Τριάντα βουλευτές συζήτησαν για περισσότερες από 20 ώρες, ενώ οι παρουσιάσεις ήταν πολύ καλά οργανωμένες, με τεχνοκρατικό περιεχόμενο, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε μάλιστα ότι “ βασικό αντικείμενο της ΚΟ ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο εισόδημα, καλύτερες δουλειές, καλύτερο περιβάλλον , καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία σε συνδυασμό μάλιστα με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.”

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θεοδώρας Τζάκρη. από την πλευρά της τόνισε ότι “προχωρούμε μπροστά περισσότερο συντονισμένοι και περισσότερο ενωμένοι.

Οι Σπέτσες τράβηξαν το ενδιαφέρον όχι λόγω κάποιας γραφειοκρατικής διαδικασίας. αλλά αντίθετα επειδή υπήρχε μία διάθεση καινοτομίας και πειραματισμού. “Αυτό δεν προκύπτει από την ανάγκη μας να πρωτοτυπήσουμε ή να φανούμε σύγχρονοι ή να τραβήξουμε τις εντυπώσεις. Αυτό προκύπτει πρώτα απ’ όλα από την ανάγκη έκφρασης, για την ποιότητα της πολιτικής μας προτάσεις αλλά και τον τρόπο και την μορφή της έκφρασης της”.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του ο τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς, μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αποδόμησε μία προς μία τις κυβερνητικές αναφορές περί «οικονομικού και αναπτυξιακού» θαύματος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι 32η στους 36 της Ευρώπης σε ανάπτυξη (σε όρους ονομαστικού ΑΕΠ), το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 20 δις από το 2019, 250 χιλιάδες πλειστηριασμοί αναμένονται ως το 2026, η χώρα κάνει πρωταθλητισμό στην Ε.Ε. στην ακρίβεια (τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια, στέγαση), οι μισθοί παραμένουν χαμηλά, το ποσοστό των φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει ανέλθει στο 29% (ρεκόρ 27ετίας), η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ έφτασε το 40% (+7 δις) από το 2021, οι επενδύσεις αφορούν στην πλειονότητά τους την αγορά κόκκινων δανείων. Από την άλλη μεριά, όπως παρουσίασε, βρίσκονται οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, οι οποίες είχαν πάνω από 10 δις ευρώ κέρδη το 2022, οι τράπεζες με κέρδη 7,5 δις για το 2022 και 2023, κ.ά.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής Τομεάρχης – αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό ανέφερε ότι “η καθολική ψήφος των Ελλήνων εκτός επικράτειας και η ενδεχόμενη εφαρμογή της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές φέρνουν τον απόδημο ελληνισμό πιο κοντά στην πατρίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέτει άμεσους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους προς όφελος των Ελλήνων εντός και εκτός επικράτειας”.

Αίσθηση δημιούργησε η τοποθέτηση της πρώην τομεάρχη παιδείας Αθηνάς Λινού η οποία έκανε ειδική αναφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τα οποία αποκάλεσε «γελοία απάτη», “ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σοβαρά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό και τα κονδύλια τα οποία διαθέτουν και τα συγκρίνει με τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης”.

Με την άποψη αυτή συντάχθηκε και ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι εάν το Χάρβαρντ ήθελε να κάνει παραρτήματα θα είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό από την Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κώστας Μπάρκας ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι από τους εισηγητές του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο με βάση την κατατεθειμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Σαρακιώτης – τομέαχης Δικαιοσύνης – αναφέρθηκε στους ποινικούς κώδικες λέγοντας: “Η 16η τροποποίηση στους Ποινικούς Κώδικες τα τελευταία 4 χρόνια αποτελεί απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της ΝΔ στους τομείς τόσο της Δικαιοσύνης όσο και της Δημόσιας Τάξης”.

To άρθρο Όλα όσα έγιναν στο αρχοντικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες – Ικανοποίηση και… επανεκκίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button