ΕνημέρωσηΠολιτική

Εκταμιεύσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αγροτικές αποζημιώσεις την προηγούμενη τετραετία – Galaksias Portal News

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Στη συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (American-Hellenic Chamber of Commerce) Νικόλαο Μπακατσέλο στο πλαίσιο εκδήλωσης (Greek Economic Summit-GES) που οργανώνει το Επιμελητήριο με τίτλο “Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges“ (Προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων), τόνισε πως «χρέος της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά και η η σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Έχουμε την πολιτική βούληση και νομιμοποίηση να το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο σημείωσε ότι: «50 χρόνια μετά το 1974 πετύχαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία. Υποχρέωση μας στα ευρωψηφοδέλτια να έχουμε εκπροσώπους από την ομογένεια. Θα επανέλθουμε το φθινόπωρο για επιστολική ψήφο από το εξωτερικό για τις βουλευτικές εκλογές».

«Απαράβατη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η πορεία ανάκαμψης είναι η συνέχιση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τους αγρότες είπε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε απέναντι σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δις σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, συνεπώς ενίσχυση που προήλθε μέσα από τον προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά».

«Παγκόσμιο ζήτημα η βία νέων και εφήβων»

Αναφερόμενος στο θέμα της βίας και εγκληματικότητας νέων και εφήβων σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο θέμα και όχι ελληνικό. Για το λόγο αυτό όπως είπε συγκροτείται συγκροτείται διεπιστημονική επιτροπή.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε επιδημία που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως δεν συμμερίζομαι τις απόψεις για ευρωπαϊκή παρακμή υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα τα τελευταία 4,5 χρόνια.

 

Οι προκλήσεις της Ευρώπης

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως «δεν συμμερίζομαι τις απόψεις για ευρωπαϊκή παρακμή υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα τα τελευταία 4,5 χρόνια. Οι δυο μεγάλες προκλήσεις είναι τα θέματα της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και πως τοποθετούσατε απέναντι στις ΗΠΑ ή την Κίνα. Η δεύτερη είναι η κοινή άμυνα. Μετά την Ουκρανία καταλάβαμε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση σε μια ενιαία αμυντική πολιτική. Το Επιμελητήριο έχει κρατήσει ζωντανές τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε δύσκολους καιρούς».

«Έχουμε σχέδιο για το πού θέλουμε να πάμε τη χώρα και καταλήγει σε μια Ελλάδα που συγκλίνει και ξεπερνάει την Ευρώπη», υπογράμμισε.

To άρθρο Μητσοτάκης: Εκταμιεύσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αγροτικές αποζημιώσεις την προηγούμενη τετραετία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button