ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Βιβλιοπαρουσίαση στο δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης: «Από τον λιποτάκτη στον αντάρτη» – ΗράκλειοΗράκλειο


Βιβλίο


Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 6:30 μμ, στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στο ΓάζιΠρόκειται για την εξιστόρηση ενός σχετικά άγνωστου περιστατικού που συνδέεται με τα τεκταινόμενα στον πόλεμο της Μικρασίας και τον Εθνικό Διχασμό

Το βιβλίο του Νίκου Βαφέα «Από τον λιποτάκτη στον αντάρτη. Η “στάσις των ανυποτάκτων” στη Δυτική Κρήτη (1921-1922)» παρουσιάζουν αύριο Τετάρτη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου και οι εκδόσεις “Αλεξάνδρεια”. Πρόκειται για την εξιστόρηση ενός σχετικά άγνωστου περιστατικού που συνδέεται με τα τεκταινόμενα στον πόλεμο της Μικρασίας και τον Εθνικό Διχασμό. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του βιβλίου, η έμφαση δίνεται στη Δυτική Κρήτη, υπάρχουν όμως και πολλές αναφορές για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στο Μαλεβίζι και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στο Γάζι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Ο Βαγγέλης Τζούκας, δρ. Κοινωνιολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.
  • Η Ελευθερία Παπαστεφανάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Και ο συγγραφέας Νίκος Βαφέας, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής και Ιστορικής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Mαρία Μανδαμαδιώτου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Πηγή


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger