Επικαιρότητα

Νεαρή γερακίνα επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον μετά τον τραυματισμό της – Galaksias.com

Το εντυπωσιακό πουλί είχε βρεθεί τραυματισμένο και αδύναμο τις προηγούμενες μέρες – ίσως από σύγκρουση με αυτοκίνητο – και στάλθηκε στο νησί της Πάρου, στο ειδικό κέντρο που υπάρχει εκεί, για αποκατάσταση

Νεαρή γερακίνα επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον με τη βοήθεια των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου.

Το εντυπωσιακό πουλί είχε βρεθεί τραυματισμένο και αδύναμο τις προηγούμενες μέρες – ίσως από σύγκρουση με αυτοκίνητο – και στάλθηκε στο νησί της Πάρου, στο ειδικό κέντρο που υπάρχει εκεί, για αποκατάσταση. Με την επιστροφή της η όμορφη γερακίνα, υγιής πια, απελευθερώθηκε στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.

Οι άνθρωποι που την απελευθέρωσαν γνωστοποίησαν το γεγονός αναφέροντας ότι «η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της φύσης και τις ανάγκες της, έχει περισυλλέξει πολλές φορές στο παρελθόν πτηνά της άγριας πανίδας και έπειτα από περίθαλψη τα επέστρεψε υγιή στο φυσικό τους περιβάλλον.                

Στα πλαίσια αυτά, η Δ/νση Δασών προέβη την περασμένη Πέμπτη σε επανένταξη νεαρής γερακίνας σε περιοχή του Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο πουλί βρέθηκε τραυματισμένο (πιθανόν από πρόσκρουση με αυτοκίνητο) και αδύναμο πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Ρεθύμνου. Έπειτα από παραμονή της γερακίνας για περίθαλψη και αποκατάσταση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων “Αλκυόνη” στο νησί της Πάρου, το ζώο επιστράφηκε και απελευθερώθηκε με επιτυχία στην περιοχή από όπου και περισυλλέχθηκε».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button