ΕνημέρωσηΠολιτική

Προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ – Ναι στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όχι στην τεκνοθεσία – Galaksias Portal News

Η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά αντίθετη με την υιοθεσία παιδιών καθώς και με την απόκτησή του μέσω παρένθετης μητέρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης της Marc η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 21 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος.

Στη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στο ερώτημα για τον πολιτικό γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια το 40,8% απάντηση συμφωνώ και το 17% μάλλον συμφωνώ, ενώ διαφωνώ λέει το 34% και μάλλον διαφωνώ το 5,8%.

Για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια το 13% δηλώνει υπέρ χωρίς περιορισμούς, το 28% δηλώνει υπέρ αλλά με προϋποθέσεις ενώ το 55,2% δηλώνει κατά.

Στο θέμα της απόκτησης μέσω παρένθετης μητέρας το 61,1% λέει πως διαφωνεί και το 9,1% πως μάλλον διαφωνεί ενώ το 14,6% πως συμφωνεί και το 12% πως μάλλον συμφωνεί.

Αντίθετα στα δικαιώματα των παιδιών που έχουν ήδη αποκτηθεί από ομόφυλα ζευγάρια το 80,8% λέει πως ναι θα πρέπει και μόλις το 14,3% όχι, δεν συμφωνώ.

Για την επιστολική ψήφο το 57,3 % λέει πως συμφωνεί, το 16,9% μάλλον συμφωνεί, το 16,1% διαφωνεί και το 5,1% μάλλον διαφωνεί.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος.

ΝΔ 33,7%
ΠΑΣΟΚ 12,7%
ΣΥΡΙΖΑ 10%
ΚΚΕ 8%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,8%
ΝΙΚΗ 2,8%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,7%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,7%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2%
ΜεΡΑ25 2%

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες και αυτό που θα πρέπει να δώσει λύση η κυβέρνηση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc. Συγκεκριμένα τα προβλήματα είναι τα ακόλουθα:

 

 

To άρθρο Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ – Ναι στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όχι στην τεκνοθεσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button