Χωρίς κατηγορία

Βορίδης: Μελετάμε μπόνους επιβράβευσης στους δημόσιους υπαλλήλους

Mελετάμε ήδη μπόνους επιβράβευσης στους δημόσιους υπαλλήλους, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο “ΘΕΜΑ”. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα καθιερώσει, θα προωθήσει μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους απάντησε ότι ” είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το κάνουμε, έχει αρκετή δουλειά για να γίνει.

Αλλά είναι κάτι το οποίο θα θέλαμε να το κάνουμε. Δηλαδή τι: στην πραγματικότητα κάποιοι εκ των υπαλλήλων ή κάποιες συγκεκριμένες οργανικές ομάδες οι οποίοι κάνουν το περισσότερο που λέμε, εκπληρώνουν με έναν μη συνήθη τρόπο, κάνουν κάτι εξαιρετικό, αυτό είναι το νόημα της παραγωγικότητας, δεν είναι ότι παρέχουν τη συνήθη εργασία που παρέχει ένας εργαζόμενος, άρα κάνουν το παραπάνω. Λοιπόν να υπάρχει μια δυνατότητα κάποιας επιβράβευσης αυτών των ανθρώπων. Τώρα αυτό θέλει αρκετή δουλειά. Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι αποπολιτικοποιημένο” και συνέχισε λέγοντας ότι “ ένας από τους κινδύνους είναι αυτό”.

“Πρέπει κάποια στιγμή στο δημόσιο να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές επιβράβευσης και αυτό θα είναι κάτι τελικώς προς όφελος των υπαλλήλων. Θα το αποσυνδέσουμε πλήρως, αυτονόητο είναι αυτό, από την πολιτική ηγεσία, δεν θα το δίνω εγώ αυτό έτσι, είναι ξεκάθαρο ότι θα το δίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι θέλει αρκετή δουλειά και μελέτη μέχρι να το φτάσουμε σε ένα νομοθετικό κείμενο το οποίο ας το πω θα διασφαλίζει τα βασικά πράγματα που θέλουμε να διασφαλίσουμε: την αποπολιτικοποίηση του, την αξιοκρατία του, την σύνδεση με τους στόχους, την επίτευξη του παραπάνω ας το πω και το πώς προσδιορίζεται αυτή η επίτευξη του κάτι εξαιρετικού του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την επιβράβευση. Αλλά θεωρούμε ότι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει, και έχουμε αρχίσει να το μελετάμε, να επεξεργαζόμαστε”, πρόσθεσε.

Για τις προσλήψεις
Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα εφαρμοστεί ο ετήσιος κύκλος προσλήψεων και από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα γίνονται οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ και με την αναλογία 1 προς 1.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close