ΕνημέρωσηΠολιτική

Σενάρια παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή – «Υπάρχει φόρτος εργασίας» λέει ο ίδιος

Στο επίμετρο πολλών συζητήσεων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Όθωνας Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κάποιοι τον θέλουν να αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στο Χάρβαρντ και την Βουλή. Φυσικά, αυτά τα σενάρια σχετίζονται με την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στην Βουλή, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος που θα γίνει αυτό.

Απαντώντας, μάλιστα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμα και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ο βουλευτής Επικρατείας ξεκαθάρισε ακόμα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές επικρατείας». Συνέδεσε, ωστόσο, την οποία απόφαση πάρει στο μέλλον με τον όγκο δουλειάς που έχει να αντιμετωπίσει. «Το σύστημα μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένα φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το σενάριο της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στην Βουλή αντιμετωπίζει, ωστόσο, πολλά προσκόμματα καθώς για να γίνει βουλευτής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραιτηθούν πέντε στελέχη εκτός από τον Ευάγγελο Αποστολάκη και την Έλενα Ακρίτα.

Ανάμεσα τους είναι και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

Το ενδεχόμενο να αναλάβει μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλο, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθείας την θέση του απόδημου βουλευτή μοιάζει ιδιαίτερα αδύνατο.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι οτιδήποτε συμβεί θα γίνει σε βάθος χρόνου καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει κανένα λόγο να αναμετρηθεί με τον πρωθυπουργό μέσα στο κοινοβούλιο.

To άρθρο Σενάρια παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή – «Υπάρχει φόρτος εργασίας» λέει ο ίδιος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button