ΑθλητικάΕνημέρωση

Η «μάχη» της Εθνικής πόλο γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Ντόχα – Galaksias Portal News

Θέλει το μετάλλιο! Η εθνική πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ισπανίας στον μικρό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα, με έπαθλο την τρίτη θέση και φυσικά το χάλκινο μετάλλιο.

Θέλει να φύγει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα με ένα μετάλλιο. Η Εθνική πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει την Ισπανία, στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, τον Ιανουάριο που μας πέρασε και εξασφάλισε την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Το δεύτερο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών, δείχνοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενόψει του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» που θα γίνει σε λίγους μήνες στο Παρίσι.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Εθνική ομάδα Γυναικών άγγιξε την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, αλλά λύγισε στα πέναλτι από την Ουγγαρία, με τις Μαγυάρες να στερούν αυτόματα από την Ελλάδα τον δεύτερο τελικό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2011 όταν η «γαλανόλευκη» είχε κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, κόντρα στην Κίνα μέσα στη Σαγκάη.

Η Ισπανία ήταν ένα από τα φαβορί για τον τελικό και απέναντι στην Εθνική πόλο των γυναικών έχει δύο σερί άνετες νίκες. Με 13-5 στον ημιτελικό του Αϊντχόφεν και με 16-8 στην Α’ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι Ισπανίδες μετρούν ένα χρυσό και τρία ασημένια μετάλλια στις τελευταίες έξι διοργανώσεις, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν στον «μικρό» τελικό ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί επτά φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με την Ισπανία να μετράει τέσσερις νίκες, εκ των οποίων η μία στα πέναλτι (στον προημιτελικό του 2017), και την Ελλάδα δύο, ενώ ένα ματς για τη φάση των ομίλων, το 2022 στη Βουδαπέστη, έληξε ισόπαλο.

Το μεσημέρι (16:30) η Ουγγαρία παίξει στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την ομάδα των ΗΠΑ.

To άρθρο Ισπανία – Ελλάδα LIVE: Η «μάχη» της Εθνικής πόλο γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Ντόχα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button