Κόσμος

Η Μπόρνμουθ έκανε την ανατροπή της χρονιάς, 4-3 τη Λούτον – Galaksias.com

Πως μπορεί ακόμη κι ένα ματς μικρομεσαίων ομάδων της Premier League να καθηλώσει και να συναρπάσει χιλιάδες κόσμου απ’ την αρχή ως το φινάλε του; Η Μπόρνμουθ έδωσε την… απάντηση, με τη μεγαλύτερη ανατροπή της χρονιάς στην Premier League, «επιστρέφοντας» απ’ το σε βάρος της 0-3 στο πρώτο ημίχρονο κι επικρατώντας της Λούτον με το τελικό 4-3 στο «Vitality Stadium» σε εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 16 Δεκεμβρίου, άρχισε κανονικά, αλλά διεκόπη οριστικά στο 59ο λεπτό, όταν ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1. Λίγες ημέρες αργότερα το συμβούλιο της Premier League αποφάσισε ότι θα πρέπει να παιχθούν και τα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα συγκλονιστικό ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λούτον, που μετρούσε ένα σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες, 4 ήττες) και ήθελε πάση θυσία αποτέλεσμα για να πιάσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ που βρίσκεται οριακά πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, έκανε το… τέλειο πρώτο ημίχρονο. Με τρομερή αποτελεσματικότητα, πήρε τρία γκολ απ’ τους Τσονγκ (9′), Ογκμπένε (31′) και Μπάρκλεϊ (45’+1′) κι έδειξε να βάζει τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό.

Η Μπόρνμουθ όμως είχε αντίθετη άποψη. Η είσοδος των Ουνάλ και Ταβερνίερ άλλαξε τη μεσοεπιθετική εικόνα των γηπεδούχων, ο Σεμένιο έμοιαζε ασταμάτητος μπροστά και η ομάδα του Άντονι Ιράολα ξεκίνησε την αντεπίθεσή της. Ο Σολάνκε στο 50′ και ο Ζαμπάρνι στο 62′ επανέφεραν την… ελπίδα στην εξέδρα και ο Σεμένιο με δύο τρομερά, προσωπικά γκολ στο 64′ και στο 83′ «υπέγραψε» τη μεγάλη ανατροπή για την Μπόρνμουθ.

Η βαθμολογία

Άρσεναλ 64

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίβερπουλ 64

Μάντσεστερ Σίτι 63

Άστον Βίλα 55

Τότεναμ 53 -27αγ.

Μάντσεστερ Γ. 47

Γουέστ Χαμ 43

Μπράιτον 42

Γουλβς 41

Νιούκαστλ 40

Τσέλσι 39 -27αγ.

Φούλαμ 35

Μπόρνμουθ 35

Κρίσταλ Πάλας 29

Μπρέντφορντ 26

Έβερτον 25

Νότιγχαμ Φόρεστ 24

Λούτον 21

Μπέρνλι 14

Σέφιλντ Γιουν. 14

* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button