ΕνημέρωσηΟικονομία

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου με συνολικό έπαθλο 200.000 ευρώ

Αν υπάρχουν δύο πυλώνες που ενισχύουν σημαντικά τον κόσμο του επιχειρείν, τότε αυτοί είναι η ανάπτυξη -σε επίπεδο οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό- και φυσικά, η νεανική επιχειρηματικότητα. Και αυτό, διότι εκτός του ότι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, ο πρώτος επηρεάζεται θετικά από τον δεύτερο.

Βλέπετε, η νεανική επιχειρηματικότητα ενισχύει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, καθώς άνθρωποι μικρότερης ηλικίας φέρνουν «φρέσκο αέρα» στην αγορά, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα, δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία και ανανεώνοντας τη σύνθεση του εργατικού δυναμικού. Καθώς, δε, η νέα γενιά τείνει να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη και ενημερωμένη για περιβαλλοντικά ζητήματα, ενσωματώνει στα επιχειρηματικά της μοντέλα πρακτικές που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Και κάπως έτσι, η ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας έρχεται στο επίκεντρο, μέσω της αναγνώρισης και της οικονομικής και ηθικής επιβράβευσης των νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι με τη σειρά τους ενισχύουν την οικονομία και τη χώρα γενικότερα. Και εδώ, έρχεται να δώσει το «παρών» για ακόμη μία χρονιά και συγκεκριμένα για 15η, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, διοργανώνοντας τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου», με σκοπό να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Από το 2008 άλλωστε, τα βραβεία αποτελούν έναν θεσμό μεγάλης σημασίας για την ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς ενισχύουν την εθνική οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Αξίζει μάλιστα, να σημειωθεί πως, μέχρι σήμερα, έχει δοθεί το συνολικό ποσό των € 1.330.000 σε νέες ελληνικές επιχειρήσεις.

Πολυετής, ενισχυμένη υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brands – www.easygroup.com.gr, που συμπεριλαμβάνει και τις easyJet.com, easyHotel.com, easyCar.com, easyBoat.com and easyFerry.com κ.α.) και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου www.steliosfoundation.gr, διπλασιάζει τη συνολική αξία των βραβείων για τους τρεις νικητές σε σχέση με πέρυσι, αυξάνοντάς την από τα €100.000 στα €200.000. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει μεγαλύτερο κίνητρο σε νέους και νέες επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Συγκεκριμένα, ο πρώτος νικητής θα διεκδικήσει €100.000, ο δεύτερος €60.000 και ο τρίτος €40.000.

Έτσι, νέοι και νέες έως και 35 χρονών, που ασχολούνται με τον επιχειρηματικό κόσμο, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου» έως και τις 22 Ιουλίου 2024. Από τη συμμετοχή μάλιστα, δεν αποκλείονται παλιοί νικητές και αιτούντες, εάν και εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν από τον Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 σε εκδήλωση με φυσική παρουσία στο ιστορικό κτήριο Stelios Foundation Conference Hall επί της οδού Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου και αξιοποιείται για εκδηλώσεις του ιδρύματος. Πρόκειται για ένα κτήριο, το οποίο διατίθεται δωρεάν -και υπό προϋποθέσεις- προς χρήση σε Φιλανθρωπικές Οργανώσεις.

Stelios Foundation

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

Stelios Foundation

Τα κριτήρια επιλογής των νικητών

Όσοι και όσες νέοι και νέες επιχειρηματίες δηλώσουν συμμετοχή, πρέπει να είναι μέχρι 35 χρονών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από το 1989 και μετά, ενώ θα πρέπει να έχουν ιδρύσει ελληνική εταιρεία και να έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €20.000 τον χρόνο. Όσον αφορά στην επιχείρηση, αυτή πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον τρία άτομα και ο επιχειρηματίας να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.

Σημειώνεται, πως όσοι και όσες υποβάλλουν αίτηση μπορούν να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας, αρκεί η εταιρεία να έχει την έδρα της στην Ελλάδα και να καταθέτει τους φόρους της στο ελληνικό κράτος, ενώ αιτήσεις με παραπάνω από δύο αιτούντες από την ίδια εταιρεία δεν θα ληφθούν υπόψη.

Stelios Foundation

Τα «βήματα» για τη συμμετοχή σας

Όσοι και όσες πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής και θέλουν να συμμετάσχουν στα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου», το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν online την αίτησή τους, μέσα από την ιστοσελίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, «κατεβάζοντας» τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Κατόπιν, χρειάζεται να τη συμπληρώσουν και να τη στείλουν σε μορφή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση constantina.karameri@stelios.com, αναγράφοντας στο θέμα του e-mail «STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS» και το επίθετό τους.

Stelios Foundation

Βραβεία, όπως ο κορυφαίος θεσμός των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου», ενδυναμώνουν τους νέους που ασχολούνται με τον επιχειρείν, να συνεχίσουν να ακολουθούν τα όνειρα τους και να κάνουν πραγματικότητα τις καινοτόμες, «φρέσκες» ιδέες τους. Έτσι, για 15η χρονιά, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προσφέρει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού κλάδου και της χώρας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button