ΑθλητικάΕνημέρωση

Σε 4 δευτερόλεπτα κατέρρευσε η γέφυρα Francis Scott Key – Galaksias Portal News

Μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Τρίτης (26/3) αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα νερά του ποταμού Πατάπσκο, περισσότεροι από 20 άνθρωποι και οχήματα.

«Γνωρίζουμε ότι έως 20 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ποταμό Πατάπσκο, καθώς και πολλά οχήματα», δήλωσε ο Κέβιν Κάρτραϊτ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ επεσήμανε ότι ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας, η οποία κατέρρευσε σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα.

Εντυπωσιακές εικόνες από βίντεο παρακολούθησης δείχνουν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να προσκρούει σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της μεταλλικής κατασκευής να πέφτει στο ποτάμι.

Πάνω στη γέφυρα φαίνονται φωτάκια τα οποία μοιάζει να ανήκουν σε οχήματα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Francis Scott Key Bridge, προτού αυτή αρχίσει να καταρρέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε ότι οχήματα και πιθανόν ένα ημιρυμουλκούμενο έχουν πέσει στο νερό», πρόσθεσε ο Κάρτραϊτ μιλώντας στην εφημερίδα Baltimore Sun, σημειώνοντας ότι «ολόκληρη η γέφυρα» κατέρρευσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι είναι πιθανό άνθρωποι να έχουν πέσει στον ποταμό, ενώ αξιωματούχοι σημείωσαν ότι διασώστες ερευνούν για επιζώντες τα νερά του ποταμού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Synergy Marine Group διευκρίνισε ότι: «Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, «είναι καλά στην υγεία τους».

Σημαντικός οδικός άξονας

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ.

 

Αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο. Έχει το όνομα του Φράνσις Σκοτ Κι, ο οποίος έγραψε τους στίχους του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε σήμερα ότι το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ και ο υπεύθυνος της κομητείας της Βαλτιμόρης Τζόνι Ολσέφσκι Τζούνιορ δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Προσευχηθείτε για όσους έχουν πληγεί», έγραψε ο Ολσέφσκι στο Χ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Ουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button