Επικαιρότητα

Επίσημη ενημέρωση για πληρωμές και μισθούς – Galaksias.com

Κλείνουν οι τράπεζες για 5 ημέρες, λόγω Πάσχα και της αργίας της Πρωτομαγιάς – Τι ισχύει

Για πολλές μέρες κλείνουν οι τράπεζες για το Πάσχα, καθώς η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς αμέσως μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, προσφέρουν ένα πενθήμερο που θα παραλύσουν τα πάντα.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές μέχρι τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου και θα ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Μάλιστα, ήδη οι τράπεζες έχουν αρχίσει να ενημερώνουν για τι θα ισχύσει τελικά.

Ενδεικτικά, η Τράπεζα Πειραιώς απέστειλε στους πελάτες της, την παρακάτω ενημέρωση:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μ. Πέμπτη 02 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταφορές εντός Πειραιώς θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Επίσης, κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.».

Πότε μπαίνει το Δώρο Πάσχα 2024

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, επομένως φέτος η πληρωμή του πρέπει να γίνει μέχρι την 1η Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του δώρου Πάσχα είναι όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Υπογραμμίζεται ότι το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Μάλιστα, σε περίπτωση μη καταβολής του, οι εργοδότες κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα.

Το Δώρο Πάσχα 2024 μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μπορείτε να υπολογίσετε το Δώρο Πάσχα online και με λίγα κλικ, πατώντας ΕΔΩ.

Τώρα για τον νέο βασικό μισθό -στα 830-, το Δώρο Πάσχα για κάποιον που έχει προσληφθεί στην επιχείρηση που εργάζεται από τουλάχιστον 1/1/2024 είναι 432.29 ευρώ.

Τονίζεται ότι ο νέος κατώτατος μισθός είναι 830 ευρώ μικτά, που σημαίνει 706 ευρώ καθαρά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button