ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ποιες αλλαγές έρχονται στα τιμολόγια ρεύματος – Galaksias Portal News

Για την αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος μετά την αλλαγές που έθεσε σε εφαρμογή εδώ και σχεδόν ένα μήνα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στην ΕΡΤ ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και τις αλλαγές που ενδέχεται να δούμε σύντομα.

«Είδαμε ότι έγινε μια αποκλιμάκωση των τιμών. Είχαν πει ότι από Νοέμβρη – Δεκέμβρη θα ήταν υψηλότερες οι τιμές αλλά τελικά φάνηκε ότι το επίπεδο τιμών ήταν αρκετά χαμηλότερο ακόμα και στα μπλε τιμολόγια, με σταθερή χρέωση» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, η αγορά περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πορεία των τιμών της κιλοβατώρας.

Μιλώντας για ένα νέο είδους τιμολόγιο που παρουσίασε ένας από τους παρόχους ενέργειας, το λεγόμενο μικτό, επισήμανε ότι προκλήθηκε αναταραχή στην αγορά και μένει να διευκρινιστεί από το υπουργείο εάν αυτό το νέο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας θα α εφαρμοστεί είτε ως υποκατηγορία σε κάποιο τιμολόγιο όπως το κίτρινο, είτε να βγει ένας καινούργιος τύπος τιμολογίου.

Όπως ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής, παρά τις εξαγγελίες για μηνιαίες μετρήσεις από υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Εξηγώντας τον τρόπο έκδοσης των λογαριασμών διευκρίνισε ότι «μέχρι στιγμής ήταν τετράμηνος εκκαθαριστικός και ενδιάμεσα εκδίδονταν έναντι». Ο ίδιος επισήμανε ότι στο μεσοδιάστημα οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνουν οι ίδιοι τους παρόχους για τις κιλοβατώρες που έχουν καταναλώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τον «ενεργειακό τουρισμό» και την τακτική ορισμένων να αλλάζουν πάροχο ρεύματος αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς επισήμανε ότι και αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ξεθυμαίνει προσθέτοντας ότι «απαιτείται να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να μην αφήνουν χρέος όταν φεύγουν από έναν πάροχο».

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button