Κόσμος

Θανατώθηκε η αρκούδα που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό – Galaksias.com

Τη θανάτωση της αρκούδας που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους πριν από δέκα ημέρες σε τουριστική πόλη της Σλοβακίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας, βάζοντας τέλος στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρυχθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Η αρκούδα που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στο Λιπτόφσκι Μικουλάς πυροβολήθηκε χθες (Τρίτη)» και σκοτώθηκε, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τομάς Ταράμπα, υπογραμμίζοντας ότι προηγήθηκε βιομετρική ταυτοποίηση με χρήση drone. Ωστόσο, βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι οι αρχές σκότωσαν λάθος ζώο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα 48ωρο πριν από την επίθεση που είχε προκαλέσει τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, μια Λευκορωσίδα σκοτώθηκε στην ίδια περιοχή. Στην προσπάθειά της να γλιτώσει από αρκούδα που την κατεδίωκε, η 31χρονη έπεσε σε χαράδρα.

Οι επιθέσεις αρκούδων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε αυτήν τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Πέρυσι καταγράφηκαν 20 περιστατικά έναντι μόλις οκτώ το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος της Σλοβακίας.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν επιθέσεις αρκούδων σε αστικές περιοχές, την Τετάρτη εγκρίθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει την καθιέρωση περιμέτρου ασφαλείας 500 μέτρων. Όποια αρκούδα εντοπίζεται εντός αυτής της ζώνης θα πυροβολείται, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σλοβακίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ειδικούς, υπολογίζεται ότι στη Σλοβακία ζούσαν πέρυσι 1.275 αρκούδες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button