Κόσμος

H FAA ζητά επιθεωρήσεις και σε άλλα Boeing μετά από το Max 9 – Galaksias.com

Επιθεωρήσεις και ελέγχους σε παλαιότερο μοντέλο της σειράς Boeing 737 προτείνει στις εταιρίες η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα με το 737 Max 9 μετά το περιστατικό με το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Υπενθυμίζεται ότι πάνελ – ή το πώμα της πόρτας – Boeing 737 Max 9 αποκολλήθηκε από την πτήση της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Από θαύμα κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ κανείς δεν καθόταν στη θέση μπροστά σε αυτή την πόρτα.

Η FAA κάλεσε την Κυριακή (21/1) τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το Boeing 737-900ER να διεξάγουν επιθεωρήσεις του πίνακα που κλείνει την τρύπα όπου θα υπήρχε η έξοδος στο μέσο του αεροπλάνου και των βιδών που προορίζονται να συγκρατήσουν τον πίνακα στη θέση του.

Μετά το περιστατικό ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επιθεωρήσει τα αεροπλάνα παλαιότερης κατασκευής και παρατήρησαν ευρήματα με τα μπουλόνια», ανέφερε η υπηρεσία. Η FAA δεν διευκρίνισε ποια ήταν τα ευρήματα.

Η FAA σημείωσε ότι οι δύο γενιές αεροσκαφών «έχουν πανομοιότυπο σχεδιασμό βύσματος πόρτας».

Η ανακοίνωση της FAA δεν καθηλώνει την προηγούμενη γενιά αεροσκαφών. Αντιθέτως, συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν τα τέσσερα μπουλόνια που προορίζονται να συγκρατούν την πόρτα στη θέση της «το συντομότερο δυνατό».

Τα νεότερα αεροσκάφη Max 9 συνεχίζουν να είναι καθηλωμένα στις ΗΠΑ. Ο οργανισμός δήλωσε ότι συνέχισε να εξετάζει τα δεδομένα που συνέλεξε από τις επιθεωρήσεις 40 δειγματοληπτικών αεροσκαφών, καθώς εξέταζε πώς θα καθορίσει αν τα αεροπλάνα ήταν ασφαλή για να πετάξουν ξανά.

Η Boeing δεν σχολίασε αμέσως τη νέα ανακοίνωση της FAA.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button