ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο ρόλος του οπλουργού στην τρομοκρατική οργάνωση – Galaksias Portal News

Με μία μεγάλη επιχείρηση η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε χθες, έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Αττική.

Οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα.  Μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, που είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού, Λάρισας και Γρεβενών, κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 10 συλληφθέντων είναι και δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  Πρόκειται για έναν πολυβολητή στο Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης, καθώς επίσης και για στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Οι έρευνες για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και για τα υπόλοιπα οκτώ συνεχίζονται από τις Αρχές.

Τα στοιχεία των συλληφθέντων:

1. Τ. Φ. έγκλειστος Κ.Κ. Δομοκού,

2. Μ. Χ. πολυβολητής Στρατού Ξηράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Ζ. Α

4. Μ. Λ

5. Χ. Α (γυναίκα)

6. Γ. Β έγκλειστος Κ.Κ. Γρεβενών,

7. Τ. Γ έγκλειστος Κ.Κ. Λάρισας,

8. Ν. Ν έγκλειστος Κ.Κ. Δομοκού,

9. Κ. Ι οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας

10. Χ. Δ

Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην “Σύμπραξη Εκδίκησης”, χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει, εντωμεταξύ, κρατούμενος που περιλαμβάνται στους συλληφθέντες και ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν με συμμετοχή σε ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόσωπο αυτό αποδίδεται ρόλος αρχηγού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε πέντε υποθέσεις:

-αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
-έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
-έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
-ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
-ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής εκτός από τις συλλήψεις έγιναν έρευνες σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες, αλλά και κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button