ΑθλητικάΕνημέρωση

«Tο τέλος της χρονιάς θα μας βρει με ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα» – Galaksias Portal News

H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (04/03/24) στο Ekali Club, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει μία γρήγορη ανασκόπηση της σεζόν για τους “πράσινους”.

Ο Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις βελτιώσεις στο ΟΑΚΑ και τους στόχους για τη νέα χρονιά, αλλά αποθέωσε και την ομάδα του Αταμάν, που έχει δημιουργήσει προσδοκίες για πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό από τον Παναθηναϊκό, ήδη από την πρώτη χρονιά που οι “πράσινοι” επανήλθαν σε μία κανονικότητα.

Οι δηλώσεις του Γιαννακόπουλου

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, αγάπη, ευτυχία, τύχη και όλα τα καλά σε εσάς και τους αγαπημένους σας. Γιατί αν δεν έχουμε υγεία και αγάπη όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Πέρσι τέτοια εποχή ήμασταν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις της Euroleague, ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα έχοντας συνεχόμενες ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο, ήμασταν το μαύρο πρόβατο της Euroleague και μας κυνηγούσαν από παντού. Η ΚΑΕ λειτουργούσε -θα χρησιμοποιήσω την έκφραση- με προσωπικό ασφαλείας και ο καθένας χρειαζόταν να κάνει 20-30 δουλειές. Ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Γιώργος Μοιρέας και πολλοί ακόμη άνθρωποι-ελβετικοί σουγιάδες, έκαναν τα πάντα.

Κάποια στιγμή λοιπόν, σε μια συζήτηση με την Κυβέρνηση τέθηκε το θέμα του ΟΑΚΑ. Εκεί άρχισαν να στροβιλίζονται στο μυαλό μου διάφορες σκέψεις. Εν πάση περιπτώσει καθίσαμε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος γνωρίζει πως  τον σέβομαι και τον αγαπώ και είπαμε ότι πρέπει να το γυρίσουμε το πράγμα και να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Στην κορυφή όμως σε όλα τα επίπεδα, παντού. Με τη βοήθεια του προέδρου, κ. Παρθενόπουλου, οι σχέσεις μας με την Euroleague είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο. Εκφράζουμε την άποψή μας για όλα και είμαστε πρωτοπόροι στις αποφάσεις.

Ένα δεύτερο που έπρεπε να γίνει ήταν να ξαναφέρουμε κοντά μας τον κόσμο. Και τον απλό κόσμο αλλά και τη Θύρα 13. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Κοντό που με τις δικές του προσπάθειες καθίσαμε, μιλήσαμε με τη Θύρα 13 και υπήρχε τεράστια διάθεση από πλευράς τους να είναι κοντά μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Και θέλω να πω και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ που μέχρι σήμερα είναι στο γήπεδο όπως πρέπει. Για τον κόσμο βάλαμε κάποιους στόχους με το οικονομικό μας τμήμα και το marketing για το πως θα τον ξαναφέρουμε πίσω στο γήπεδο. Και όχι μόνο τον φέραμε αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει και ρεκόρ του παρελθόντος. Αυτό δεν έχει γίνει τυχαία, έχει γίνει πρωτίστως με την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ από τον κ. Χρυσοχόο και όλη του την ομάδα αλλά έχει γίνει κυρίως από τον κ. Μπίτζιο, ο οποίος σκανάροντας όλη την αγορά έχει φέρει κατ’ εμέ στελέχη του υψηλότερου επιπέδου ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ονειρευόμαστε: το γήπεδο να μην είναι απλά ένας αγώνας αλλά μια εμπειρία για όλη την οικογένεια. Είναι ένα στοίχημα που ήδη έχουμε κερδίσει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Το ΟΑΚΑ ναι, έχει αλλάξει, έχει γίνει ένα ωραίο οικογενειακό περιβάλλον. Πριν από 10-15 μέρες μας παρουσιάστηκε από την Populous, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία που θα αναλάβει το κομμάτι της αλλαγής του ΟΑΚΑ. Θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά αυτό που θα δούμε του χρόνου δεν θα το έχουμε ξαναδεί στην Ευρώπη, ίσως ούτε στην άλλη άκρη του Ωκεανού.

Επίσης, ένα από τα στοιχήματα της χρονιάς ήταν του χρόνου να έχουμε μια εφαρμογή στο κινητό όπου τα πάντα στον Παναθηναϊκό να γίνονται από εκεί. Στόχος είναι το μοναδικό πράγμα που να μπορείς να κάνεις εκτός του app είναι να φωνάζεις “ΠΑΟ Ολέ” στον δρόμο. Από την παρουσίαση που μου έγινε πριν 15 ημέρες πιστεύω πως και σε αυτό θα κερδίσουμε το στοίχημα. Άρη, τα συγχαρητήριά μου σε σένα και όλη την ομάδα για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Όμως όλα αυτά είναι ωραία αλλά αν δεν έχεις μια ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών που να μπορεί να υποστηρίξει όλα αυτά, γιατί αυτός είναι ο οδηγός για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη επιτυχία του κ. Αταμάν αλλά και όλης της ομάδας δεν είναι ότι είμαστε τρίτοι αυτή τη στιγμή στην Euroleague, δεν είναι ότι είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, είναι το γεγονός ότι κανένας δεν θεωρεί ως επιτυχία αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα. Όπου διαβάζεις όλοι θέλουν Final 4, όλοι θέλουν πρωτάθλημα, όλοι θέλουν το 7ο. Αυτή είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Γιατί εμείς όταν καθίσαμε πέρσι είπαμε πως θέλουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό πίσω στην κανονικότητα, να γίνει ανταγωνιστικός και ο κόσμος να έρθει σιγά-σιγά στο γήπεδο και να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Όχι μόνο η ομάδα παίζει καλά, αλλά έχουμε καταφέρει και όλα όσα προανέφερα. Θα μου επιτρέψετε να χειροκροτήσω όλους εσάς καθώς είναι μια δική σας προσπάθεια.

Αλλά όπως μου έμαθε ο πατέρας μου, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για μένα η καλύτερη ομάδα που έχει βρεθεί στην ιστορία ήταν η Μακάμπι του Γκέρσον, μετά ήταν η Γιουγκοπλάστικα των 90s και μετά ο Παναθηναϊκός του Βερολίνου. Με την εικόνα που είδα στη Μαδρίτη πιστεύω πως και τις τρεις αυτές ομάδες θα τις κερδίζαμε. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι ο πήχης πήγε πολύ ψηλά και το τέλος της χρονιάς θα μας βρει με ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα.

Για άλλη μια φορά να ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία, αγάπη, τύχη και όλα τα καλά του κόσμου σε εσάς, τις οικογένειές σας και τους αγαπημένους σας. Σαν μία οικογένεια θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου, μέχρι τέλους…».

To άρθρο Παναθηναϊκός – Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Tο τέλος της χρονιάς θα μας βρει με ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button