ΕνημέρωσηΠολιτική

Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών – Galaksias Portal News

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για το δημοσίευμα του «Βήματος» για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη στην τραγωδία στα Τέμπη. Δημοσίευμα που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη προκαλούν αποτροπιασμό και θέτει μια σειρά από ερωτήματα.

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των υπουργών και των στελεχών της.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε “συρραφή” συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος», σημειώνει στην ανακοίνωση και επισημαίνει πως τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

«1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η μοναδική κηλίδα που υπάρχει, δεν προέρχεται από τα δημοσιεύματα, αλλά από τις πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή.

ΥΓ: Πώς και με ποια διαδικασία έλαβε η κυβέρνηση γνώση στοιχείων από την ποινική δικογραφία, στα οποία ουδείς άλλος (δικαιούται να) έχει πρόσβαση πλην του ανακριτή;».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button