Τρόπος Ζωής

Δεν είπα ποτέ στη μητέρα μου ότι πέθανε ο πατέρας μου – Galaksias Portal News

Συγκίνησε η Νίκη Παλληκαράκη με όσα αποκάλυψε για τη μάχη της μητέρας της με την άνοια. Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε σήμερα (21.01.2024) καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και όπως είπε, λόγω της κατάστασης, δεν είπε στη μητέρα της ποτέ για το θάνατο του πατέρα της!

Η Νίκη Παλληκαράκη περιέγραψε πως λόγω της άνοιας, η μητέρα της έγινε ακόμη και επιθετική, ενώ συχνά ρωτούσε για τον πατέρα της ηθοιποιού, ενώ δεν την αναγνώριζε. 

«Η μητέρα μου είχε άνοια. Της κρύβαμε πράγματα. Της τα κρύβαμε γιατί έβλεπα ότι στην προσπάθειά της να καταλάβει, αγχωνόταν και γινόταν ακόμα χειρότερα.

Δεν της είπα ποτέ ότι πέθανε ο πατέρας μου γιατί ήταν η πιο σημαντική μνήμη που είχε. Ρώταγε συνέχεια “γιατί δεν έρχεται ο μπαμπάς σου, που είναι;” μου έλεγε» περιέγραψε αρχικά η ηθοποιός.

 

Στη συνέχεια, συγκίνησε με το βάρος που σήκωσε ως άνθρωπος που συγγενής του δίνει μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Είναι λίγο τρομακτικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που είναι η μάνα σου, αυτή που σε έφερε στη ζωή, να χάνει την ιστορία του, να χάνει τη μνήμη του. Νιώθεις ότι κάτι βίαιο έκοψε αυτόν τον ομφάλιο λώρο και δεν σε αναγνωρίζει. Είχα πάψει να είμαι το παιδί της, είναι πάρα πολύ ζόρικο αυτό το συναίσθημα.

Κουβαλάς όλο αυτό το συναισθηματικό βάρος που σου δημιουργεί αυτό που βλέπεις στην ίδια σου τη μάνα. Πρέπει όμως να το βάλεις στην άκρη και να φροντίσεις αυτόν τον άνθρωπο, ανέπτυξα μηχανισμούς στη συνέχεια». 

Όπως είπε η Νίκη Παλληκαράκη: «Υπήρχαν δείγματα 20 χρόνια πριν. “Έφυγε” πέρσι η μητέρα μου, στα 91, αλλά από τα 70 άρχισε να μου δείχνει σημάδια που τότε δεν τα αναγνώριζα. Το ομολογώ. Νόμιζα ότι με κοροϊδεύει, ότι με πειράζει, ότι αστειεύεται.

Μετά από μία 10ετία άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν πρόκειται απλώς μία απώλεια μνήμης. Άρχισε να έχει προβλήματα προσανατολισμού, συμπεριφοράς, επιθετικότητα.

 

Όταν ένιωθε ότι συνειδητοποιεί την αδυναμία της στη μνήμη, έβγαζε θυμό. Έγινε καχύποπτη, ένας περίεργος άνθρωπος. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν ήταν εύκολο».

To άρθρο Νίκη Παλληκαράκη: Δεν είπα ποτέ στη μητέρα μου ότι πέθανε ο πατέρας μου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button