Τρόπος Ζωής

«Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου», από 1 Φεβρουαρίου στα σινεμά

Η ταινία «Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου», σε σενάριο και σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε, έρχεται στους κινηματογράφους από 1η Φεβρουαρίου 2024, και σύντομα αποκλεισιτκά στο Cinobo.

Ο σπουδαιότερος κινηματογραφικός χρονογράφος της εποχής μας πιο αιχμηρός από ποτέ. Μετά το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό», ο Ράντου Ζούντε συνθέτει μια ακατάταχτη αστική road movie σάτιρα για την εποχή του gig economy και των social media, σε ένα καθηλωτικό φιλμ-κολάζ ανάμεσα στον παραλογισμό και στο αγνό σοκ.

Μια ιστορία για το σινεμά, τα social media και την οικονομία, σε δύο μέρη: Καταπονημένη και κακοπληρωμένη, η Άντζελα διασχίζει όλο το Βουκουρέστι για να κάνει το κάστινγκ για ένα εταιρικό «βίντεο για την ασφάλεια στην εργασία», που της ανατέθηκε από μια πολυεθνική εταιρεία.

Όταν ένας από τους συνεντευξιαζόμενους αποκαλύπτει την ευθύνη της εταιρείας για το ατύχημά του, ξεσπά ένα σκάνδαλο, μπροστά σε μια ακίνητη, ασυγκίνητη κάμερα.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Ράντου Ζούντε, «Το Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (ο τίτλος παραθέτει έναν αφορισμό του Πολωνού ποιητή Στανισλάβ Γέρζυ Λετς) είναι μια αποσπασματική ταινία (ένα μέρος κωμωδία, ένα μέρος road-movie, ένα μέρος ταινία μοντάζ, ένα μέρος ταινία βασισμένη στην κάμερα) για τη δουλειά, την εκμετάλλευση, τον θάνατο και τη νέα gig economy.

Ταυτόχρονα, είναι μια ταινία που πραγματεύεται το δύσκολο πρόβλημα της παραγωγής εικόνας. Όλα αυτά είναι στο επίπεδο της επιφάνειας, όπως λένε – αλλά το φιλμ έχει μόνο αυτό το ένα επίπεδο, είναι ένα φιλμ επιφανειών, ένα φιλμ χωρίς βάθος.

Και είναι μια ταινία που στη δομή και στη σκηνοθεσία της είναι ακόμα πιο ερασιτεχνική από τις τελευταίες μου ταινίες. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα, ο Ριβέτ δεν επαίνεσε τον Ροσελίνι γράφοντας: «Οι ταινίες του Ροσελίνι γίνονται όλο και πιο εμφανώς ερασιτεχνικές ταινίες»; Οι Ιλίνκα Μανολάκε, Οβίντιου Πίρσαν και Νίνα Χος παίζουν τους κύριους ρόλους», καταλήγει στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης Ράντου Ζούντε.

Συντελεστές

Σενάριο | Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Φωτογραφία: Μάριους Παντούρου
Μοντάζ: Κάταλιν Κριστούτιου
Κοστούμια: Ράντου Ζούντε
Μακιγιάζ: Μπιάνκα Μποερόιου
Ήχος: Μάριους Λεφτάρατσε
Πρωταγωνιστούν: Ιλίνκα Μανολάκε, Οβίντιου Πίρσαν, Νίνα Χος, Ντορίνα Λάζαρ
Διάρκεια: 163’
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Κροατία, 2023

To άρθρο «Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου», από 1 Φεβρουαρίου στα σινεμά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button