Επικαιρότητα

Ανησυχία από την ΠΕΔ Κρήτης για τις ροές – Προβληματισμός και για την τουριστική σεζόν (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Μετανάστες: Ανησυχία από την ΠΕΔ Κρήτης για τις ροές – Προβληματισμός και για την τουριστική σεζόν (vid)

Κραυγή αγανάκτησης και από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε για τους δημάρχους με φόντο τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές από την Λιβυή προς τα νότια παράλια του νησιού και χωρίς η Αυτοδιοίκηση να στηρίζεται οικονομικά από το αρμόδιο υπουργείο.

Κραυγή αγανάκτησης και από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιώργος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτών, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον ισχυρό άνδρα Χαλίφα Χαφτάρ.

►Διαβάστε επίσης: Έντονος προβληματισμός για τις μεταναστευτικές ροές σε Κρήτη και Γαύδο – Καιρίδης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Απελευθερώνονται πόροι για τους Δήμους» (vid)

Δήμαρχοι της Κρήτης εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τα καραβάνια προσφύγων που ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου όχι μόνο για την τοπική οικονομία αλλά και για τον Τουρισμό.

Το φιλότιμο μας έχει αρχίσει να εξαντλείται, τονίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος της Δυτικής Κρήτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων.

«Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει και στην Κρήτη και όσο γρηγορότερα ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση και την διαχείριση του, τόσο το καλύτερο για όλους, πριν είναι πολύ αργά και μετατραπεί η Ν. Γαύδος στην δικιά μας Λαμπεντούζα».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button